Želite li biti menadžer godine? Platite CROMI 35.000 kuna

Hani Medin, menadžerici tvrtke Telluris-Medin koja se bavi proizvodnjom bio-gnojiva, pripala je titula menadžera godina koju dodjeljuje udruga HUM – CROM. No, Hana Medin odlučila je tu nagradu odbiti jer je preduvjet za sudjelovanje na dodjeli plaketa na manifestaciji CROMA 2012. plaćanje kotizacije u iznosu od 35.000 kuna, piše Antena Zadar

Dakle, ukoliko želi primiti nagradu koju dodjeljuje nevladina i neprofitabilna udruga i nagradu koju je zaslužila svojim radom, svaki sudionik, pa tako i Hana Medin, mora platiti navedeni iznos. Iznos od 35.000 kuna uključuje pravo na ostvarenje titule sponzora savjetovanja, kojim se osim prava na sudjelovanje na manifestaciji, uručenja plakete, omogućuju i marketinške usluge, oglas u boji u posebnoj brošuri susreta, objava biografije dobitnika i deset mjesta za sudjelovanje. A nakon uručenja plaketa osiguran je sastanak s predsjednikom Ivom Josipovićem, piše Antena Zadar te nadodaju kako se udruga osigurala od plaćanja poreza državi pa je navedeni iznos kao donacija.
– Jedna obavijest ljudima oko mene, dragim poznanicima i prijateljima… Vjerujem da ću ODBITI priznanje i nagradu ”Hrvatskog Udruženja Poduzetnika i Menadžera” za Menadžera 2012, zato jer to državno tijelo kojem je pokrovitelj predsjednik Josipović, koje je član Europske konfederacije managera CEC, traži 30 000 kuna za sudjelovanje na dodjeli… HVALA, ALI NE! S tim ću novcima radije platiti svoje djelatnike, dati im Božićnicu, kupiti hranu za gliste, otvoriti još koje radno mjesto… Sram bilo državu i organizacije koje nesenzibilizirano ucjenjuju ljude koji se bore da otvaraju radna mjesta ili sačuvaju ona koja imaju.Lako Todorićevom manageru ili manageru INE preuzeti nagradu, kad taj ceh plaća netko drugi…..Ako mi netko da nagradu i priznanje za moj pošten rad HVALA MU, ali naplatiti prisustvovanje i na neki način ucijeniti…nisam ja u tim igrama i filmovima..kakav bi ja tada bila manager i čovjek?!? – napisala je Hana Medin na Facebook stranici svoje tvrtke.
Obavijest da je proglašena menadžericom godine stigla joj je krajem listopada poštom od HUM-CROMA, udruge na čijem je čelu Vladimir Ferdelji. Nakon što je shvatila da za uručenje ove nagrade mora platiti pozamašan iznos, Hana Medin je poslala odbijenicu.
Organizator je zatim posve promijenio uvjete – nije potrebno uplatiti iznos kotizacije niti sudjelovati na manifestaciji da bi joj se uručila nagrada već joj nagrada može biti poslana poštom, a sve troškove poštarine podmirit će udruga HUM – CROMA, piše Antena Zadar te dodaju kako se ne zna hoće li menadžerici godine biti osiguran i susret s predsjednikom Republike ukoliko odbije uplatiti 35.000 kuna.