Želim vladi da uspije, ali nisam optimist

 

Jedinstvo stranke je imperativ

 
Pretežak je moment u Hrvatskoj i moramo se prestati baviti samim sobom, poručio je u Dnevniku HTV-a novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Dodao je kako je nova vlada od HDZ-a dobila 200 dana te da je u tom vremenu povukla niz loših poteza. Želim ovoj vladi da uspije, dobre poteze ćemo podržavati, međutim nagovještaji nisu optimistični, kazao je.
 
Ozbiljno pospremanje u HDZ-u – video

Na pitanje hoće Jadranka Kosor ostati predsjednica kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Karamarko je rekao kako u ovom trenutku ne može ništa reći. Volio bih stranku voditi demokratski i sve važnije odluke, pa i kadrovske, bit će donesene na predsjedništvu stranke, kazao je. Dodao je da se to odnosi i naVladimira Šeksa – odluka o njemu bit će sukladna njegovom uspjehu, odnosno neuspjehu na prošlim parlamentarnim izborima.

Komentirajući predsjedničke izbore u Srbiji Karamarko je kazao je kako je Tomislav Nikolić izabran demokratskim putem i, iako nije zadovoljan tom odlukom – surađivat će. Naglasio je da će se prema eventualnim Nikolićevim neprimjerenim ‘potezima’ – znati postavitiNema skretanja u desno, ostajemo narodnjačka stranka, desni centar demokršćanskog svjetonazora, poručio je novi predsjednik HDZ-a.

Akademija-Art