Šelebaj Sellier nije došao na suđenje Svilanu, ročište odgođeno

Vlasnik producentske tvrtke Core media Vladimir Šelebaj Sellier trebao je svjedočiti na Županijskom sudu, u nastavku suđenja bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, no nije došao. Ročište je odgođeno. Suđenje će se nastaviti sutra
 
Uskokova tužiteljica izvijestila je Sud da nema potvrdu je li jedan od glavnih Uskokovih svjedoka primio poziv za svjedočenje pa je sutkinja Jasna Smiljanić odlučila da će se Šelebaj preko tajnika Suda pozvati na ročište 21. siječnja kada bi trebao svjedočiti zaštićeni svjedok po imenu Krešo koji je prema pisanju medija u istrazi teško teretio Svilana.
 
Svilana USKOK tereti da je od Šelebaja od kraja 2004. do kraja 2007. primio 262 tisuće eura mita u zamjenu za prikazivanje emisija "Jedan na jedan", "U sridu" i "Istraga", pri čemu je za svaku emisiju od Šelebaja navodno dobivao po tisuću eura. 
 
I Šelebaj je u drugom postupku optužen za zloporabu položaja, odnosno da je od studenoga 2004. do veljače 2007. preko fiktivnih računa izvukao 9,4 milijuna kuna iz tvrtke Core media i još jedne tvrtke te pritom državu oštetio za 3,1 milijun kuna neplaćenog PDV-a.
 
Na posljednjem ročištu jedan od glavnih USKOK-ovih svjedoka, producent Edvin Softić, izjavio je da su Svilana zvali "Mister Tisuću" te da mu je 2006. predao kuvertu u kojoj mu je za realizaciju emisije "U sridu" bilo namijenjeno 14.400 kuna.
Foto: Pixsell
Izvor: HRT