Eduardo: Heroji smo, a ništa nismo napravili

Bio je s kumom Ognjenom Vukojevićem na svečanom dočeku u Bjelovaru, proveo je potom dva dana u Zagrebu i u petak popodne s obitelji je otišao na more, "negdje oko Zadra i Šibenika"…

Eduardo da Silva na pripreme Šahtara mora se javiti 1. srpnja, napokon je osjetio draž nastupa na velikom natjecanju, no ne krije da se nadao da će više igrati na Euru. Ali, ne ljuti se na izbornika Bilića:
– Bio sam spreman, osjećao sam da mogu još više pomoći. No, izbornik je odlučivao o sastavu, prihvatio sam sve njegove odluke i sretan sam što sam uopće i bio na EP-u. Dojmovi su izvrsni, sad znam kako je to sudjelovati na velikom natjecanju – kaže Eduardo i dodaje:
Sanjali smo taj četvrtfinale, san pak nije dosanjan…
– Šteta, žao mi je, ova je momčad sigurno zaslužila da bude među osam najboljih. A da smo ušli među osam, otišli bismo daleko, do kraja, uvjeren sam u to! Italija i Španjolska imaju više iskustva u takvim utakmicama od nas, nama je nedostajalo samo malo sreće. Zapravo, najgore se dogodilo na startu, kad su Italija i Španjolska remizirale. Na to nismo mogli utjecati, željeli smo da Španjolska pobijedi, ali to se nije dogodilo i posao nam je bio otežan. Pokušali smo pobijediti Italiju, ali nije to bilo lako, azzurri su odlična momčad. Uostalom, Italija nam je u onom prvom poluvremenu stvorila više prilika nego Španjolska u cijeloj utakmici!
Što Dudu kaže o ponudi iz Katara, čemu se nada od Štimca uoči SP-a u Brazilu, što su mu navijači rekli na Plesu čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista 

Foto: Slavko Midzor/PIXSEL
Izvor: Predrag Jurišić/VLM

Akademija-Art