Edi Jurković :Nije nesposoban ministar nego njegova firma

Šanse da će netko kupiti propalu firmu sve su manje pa se smijemo zapitati i kakvog to ministra imamo koji nije znao ni voditi firmu, a ne zna je ni prodati
Nenad Stazić, potpredsjednik Sabora, odlučno je stao u obranu stranačkog druga Tihomira Jakovine, aktualnog ministra poljoprivrede čija privatna firma duguje 150.000 kuna, među ostalima i državi.
„Nije dužan on nego njegova firma, a to je velika razlika“ – poučio nas je Stazić dodavši da ionako Jakovina prodaje tvrtku jer traži kupca. Šanse da će netko kupiti propalu firmu sve su manje pa se smijemo zapitati i kakvog to ministra imamo koji nije znao ni voditi firmu, a ne zna je ni prodati. Stazić bi nas poučio: nije nesposoban Jakovina nego njegova tvrtka.
Preko noći pojeli snijeg na Bandićevoj tartan stazi
Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, nakon što se zahvaljivao svevišnjem na snijegu koji je pao u petak, a ne u ponedjeljak, mora se zahvaliti i djelatnicima komunalnih službi koji su temeljito očistili njegovu najdražu tartan stazu na igralištu kraj III. zagrebačke gimnazije, gdje se redovito rekreira.
Bandić je zorno demonstrirao da za razliku od Keruma koji se pred napadalim snijegom i popadalim Splićanima sakrio u kuću njeguje posve drugačiju praksu. Snijegu i popadalim građanima usprkos, Bandić se nije skrivao u kući već je hrabro izašao na redovito jutarnje trčanje. Sugrađanima je prepustio igre u snijegu i zimske radosti poput klizanja i proklizavanja.

Novosti iz
Sabora

Zastupnike ćemo brojati na prste, a glasove elektronski
Josip Leko, predsjednik Sabora, uskoro će se osim elektroničkom evidencijom moći pohvaliti i novim sustavom za elektroničko glasovanje. A što će mu sve to kada prisutne zastupnike često može prebrojati na prste.

Zemlja znanja

Država platila direktoru 160.000 kuna da uči engleski
Zdenko Luburić, bivši član Uprave državne tvrtke Odašiljači i veze, u četiri godine na učenje engleskog jezika potrošio je 160.996 kuna. Ispada da je država svaki semestar učenja engleskog jezika Luburiću platila 20.000 kuna što je doista impresivno ulaganje u njegove poliglotske sposobnosti.
Možda bi bilo jednostavnije, a svakako i jeftinije da su u Upravu OiV imenovali nekoga tko zna engleski. A za 160.000 kuna neki bi u četiri godine progovorili i sve jezike svijeta.
Foto: Patrik Macek
izvor: Vecernji.hr