Ecija Ojdanić u zaklonu Krležina vrta na Gvozdu

Golem interes publike dočekao je i drugu večer novoosnovanog festivala posvećenog Miroslavu Krleži na Gvozdu

 
Pretpremijeru monodrame “Bobočka ili Drugih sto stranica Filipa Latinovića” na svojim je plećima iznijela Ecija Ojdanić, putena glumica kojoj je Krležina antijunakinja dobro sjela
Ivan Leo Lemo prihvatio se režije i scenografije, na Gvozdu obogaćene i autentičnim gotovo ladanjskim okolišem, dok je zahtjevan posao obavila Ana Tonković Dolenčić koja je adaptirala roman napisan prije točno osamdeset godina. I ova je monodrama znak kako će 2012. godina biti godina velikog “Povratka Filipa Latinovića” jer VBZ baš taj roman objavljuje i u engleskom prijevodu za strane turiste, a Ecija Ojdanić bi svoju “Bobočku” trebala igrati na niz prvo ljetnih, a onda i onih sezonskih pozornica.
Tako će Krležin možda čak i sućutni pogled na ženu koja završava podjednako tragično i krvavo kao i (njegova mnogo slavnija i izvođenija) barunica Castelli postati iskustvo i one kazališne publike koja nema tako čest doticaj s klasičnim kazalištem u kojemu se na jedno te isto žensko tijelo u nekoliko minuta mogu navući i privlačni kabaretski halteri, ali i kilometrima duge raskošne crne bunde.

Foto: VL
Izvor: DDE/Vecernji.hr

Akademija-Art