Dva sindikata napustila pregovore s Ostojićem

babic

babic

Predstavnici Hrvatskog liječničkog sindikata i sindikata medicinskih sestara i tehničara napustili su pregovore o kolektivnim ugovorima u zdravstvu nakon više od tri sata

Pregovore nastavlja Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi i njihova predsjednica Spomenka Avberšek

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić izjavio je nakon današnjih neuspješnih pregovora u Ministarstvu zdravlja da će sindikati liječnika i medicinskih sestara pokrenuti postupak mirenja pri Gospodarsko-socijalnom vijeću jer “žele spasiti pregovore, ali ako se oni ne mogu spasiti onda će u štrajk”.

Babić je također rekao da im je Vlada ponudila Kolektivni ugovor koji je potpisala sa Samostalnim sindikatom zdravstva i socijalne skrbi, a koji je, po njegovim tvrdnjama, nanio ogromnu štetu liječnicima i medicinskim sestrama.

Za prekid pregovora nije bilo razloga budući da do pregovora o sadržaju prava iz Kolektivnog ugovora nije došlo. Unatoč nastojanjima ministra zdravlja Rajka Ostojića da se pregovori vode o sadržaju Kolektivnog ugovora, Hrvatski liječnički sindikat i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara to nisu prihvatili. Vladin pregovarački odbor i nadalje je otvoren za kolektivno pregovaranje, stoji u priopćenju Ministarstva. (HRT)