Skip to content

Dustin Jeffrey u Medveščaku


 
Napadač Pittsburgh Penguinsa Dustin Jeffrey novo je pojačanje zagrebačkog Medveščaka. Igrač iz najjače hokejaške lige svijeta bit će član Medvjeda za vrijeme lockouta u NHL-u. Jeffrey novi je prvi hokejaš koji je izravno iz NHL-a pristupio jednom hrvatskom klubu
Kanađanin Jeffrey (24) može igrati na poziciji centra i na lijevom krilu, a sve četiri godine u NHL-u proveo je kao član Penguinsa. U Medveščak dolazi zahvaljujući štrajku u NHL-u, te jednom od sponzora Medveščaka koji je uplatio visoko osiguranje. 

Dustin Jeffrey izabran je 2007. na NHL draftu kao 171. izbor od strane Pittsburgh Penguinsa, a u listopadu iste godine potpisao je i trogodišnji ugovor s Penguinsima, za koje je dosad nastupio u 66 utakmica te postigao 12 golova i 9 asistencija. Ugovor za ovu sezonu Jeffrey ima i dalje s NHL klubom iz Pittsburgha, ali zbog štrajka u NHL-u odlučio se pridružiti Medvjedima i okušati se u EBEL-u. 

Radujem se dolasku u Zagreb jer sam posljednjih tjedana čuo nevjerojatne stvari o navijačima na utakmicama. Vrijeme u Medveščaku iskoristit ću za postizanje što boljih rezultata s momčadi te kako bih aktivno igrao i održavao kondiciju dok u NHL ne završi lockout. Uzbuđen sam zbog utakmice u petak i nadam se da će me navijači, ali i cijela momčad prihvatiti kao igrača i prijatelja, izjavio je Jeffrey na današnjoj konferenciji za novinare. 

Trebat će mi vremena za prilagodbu, ali hokej je hokej gdje god ga igrao. Naravno da moraš raditi prema trenerovom sistemu, ali kada si na ledu sve je stvar instinkta. Veselim se prvom treningu s novom momčadi, rekao je 24-godišnji Kanađanin, koji će za Medveščak debitirati u petak u Ledenoj dvorani Doma sportova u 11. kolu EBEL-a protiv Orli Znojma. 

Dolazak NHL igrača u Zagreb ostvaren je isključivo uz podršku klupskog partnera PAN-a i otvoreno kažem kako bez njihove podrške dolazak NHL igrača u Zagreb ne bi bio moguć. Trener Marty Raymond i kapetan Alan Letang, na čiju prijateljsku potvrdu Jeffrey i dolazi u Zagreb, u dogovoru s našim generalnim manageromMarkoantonijem Belinićem koji je vodio pregovore s igračem i njegovim agentom, složili su se kako bi bilo dobro iskoristiti ovu mogućnost. Poslušao sam njihove argumente i pristao na dolazak igrača. Po njihovim riječima Jeffrey je izvrsno pojačanje za našu momčad, veliki radnik na ledu koji će pomoći momčadi u napadima i nadam se u osvajanju rezultata, izjavio je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović. 

See also  OI Rio: Prvo zlato za Britanke u hokeju na travi

Medveščak je od danas sedmi klub EBEL-a koji se pojačao igračima iz najjače hokejaške lige svijeta.

Foto: Pixsell