Drugi koncert u Regionalnom ciklusu: Točka-Tačka-Pika

100% ROMANTIČNO UZ ZAGREBAČKU FILHARMONIJU, ANDREW GRAMSA I ANDREJ GAVRILOVA U CIKLUSU "TOČKA – TAČKA – PIKA"


U petak 24.02. očekuje nas drugi koncert u Regionalnom ciklusu Točka-Tačka-Pika. Posljednji koncert u kratkoj, ali događanjima bogatoj veljači Zagrebačka je filharmonija odlučila obilježiti na veljači svojstven način – 100% romantično!

Zagrebačka filharmonija vođena dirigentskim (čarobnim) štapićem Andrewa Gramsa i praćena ruskim klavirskim virtuozom Andrejem Gavrilovom pokušat će rasplamsati emocije publike i romantičnu stranu čak i onih koji tvrdoglavo tvrde da je – nemaju.  

Andrew Grams jedan je od najperspektivnijih i najtalentiranijih američkih mladih dirigenata koji je zabilježio niz nastupa s mnogim svjetski priznatim orkestrima, uključujući Clevelandski orkestar, simfoničare Chicaga i Detroita te Nacionalni simfonijski orkestar iz Washingtona.

U sezoni 2010./2011. održao je značajan debi sa Simfonijskim orkestrom BBC-a u Londonu, kao i prve nastupe uz Filharmoničare Nizozemskog radija i Beethovenhalle-orkestar iz Bonna. Na međunarodnoj sceni vodio je Montrealski simfonijski orkestar, Simonijski orkestar Melbournea, Orkestar svete Cecilije iz Rima, Residentie-orkestar iz Den Haaga i mnoge druge.

Tako mlad, a već tako iskusan, predstavit će se ovog petka i zagrebačkoj publici.  

Ruski virtuoz Andrej Gavrilov Londonski debi ostvario je u Royal Festival Hallu 1976. s Paavom Berglundom i Simfonijskim orkestrom Bournemoutha. Godine 1978. nastupao je s Berlinskom filharmonijom na velikoj europskoj turneji koja je obuhvatila 30 koncerata. Do 1980. već je nastupao u svim vodećim svjetskim kulturnim centrima. Nakon zvjezdanih uspjeha sredinom 1990.-ih u potpunosti napustio karijeru pijanista, te se početkom novog milenija trijumfalno vratio na međunarodnu scenu, a Drugim koncertom Camillea Saint-Saënsa potvrdit će da je – jači nego ikad.


I što nam onda drugo preostaje nego da Vas pozovemo da se ovoj romantičnoj muzičkoj večeri pridružite i Vi!

Mirjana Ljubičić, Zagrebačka filharmonija

Akademija-Art