Druga pobjeda hrvatskih vaterpolista

sukno PIXSELL HALOPIX Pau Barrena

sukno PIXSELL HALOPIX Pau Barrena

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija upisala je drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Barceloni. Nakon slavlja nad SAD-om (9:7), u drugom kolu skupine B igrači Ivice Tucka svladali su Kanadu 13:8 (3:0, 3:3, 4:3, 3:2)

Naši vaterpolisti dobro su otvorili utakmicu i poveli 3:0 u prvoj četvrtini pogocima Paula Obradovića, Frana Paškvalina i Anđela Šetke. Barakude su nastavile sjajnom igrom i u drugoj četvrtini, ali Kanađani počinju pružati otpor, pa uz tri hrvatska gola i Kanađani zabijaju tri. Hrvatska u toj četvrtini ostaje bez Obradovića koji je isključen do kraja utakmice.

Dominacija Hrvatske nastavljena je i u trećoj četvrtini u kojoj su Kanađanima dosuđena dva peterca. Nicolas Constantin Bicari zabio je jednog, a hrvatski vratar Josip Pavić obranio je drugi kazneni udarac koji je izveo Kevin Graham.
Nikša Dobud bio je strijelac za 10:6 na kraju treće četvrtine. Zadnja četvrtina donijela je gol Sandra Sukna iz prekrasne akcije za 12:6. Justin Boyd smanjuje na pet razlike, uzvraća Maro Joković, a John Conway postavlja konačnih 13:8.

Najučinkovitiji su bili Sukno i Petar Muslim sa po tri pogotka. Po dva su zabili Obradović i Joković, a u strijelce su se upisali i Fran Paškvalin, Anđelo Šetka i Dobud. ((Foto: Pau Barrena/HaloPix/PIXSELL, HRT)