Skip to content

Drama u Schladmingu: Sve je sad na Myhreru, Ivica bez boda


Foto: AFP/PIXSELL

U Schladmingu se danas vozi posljednji slalom sezone. Ivica je krenuo s brojem 1, no pao je u četvrtim vratima. Nastavio je i u cilj ušao s gotovo 19 sekundi zaostatka.


Live slaloma, druga vožnja:

Bez obzira na eventualni plasman među 15 najboljih, Ivica Kostelić neće osvojiti bodove zbog FIS-ova pravila o prevelikom zaostatku na završnici sezone. Morao bi biti u 8% ukupnog zaostatka za prvim, a to je gotovo nemoguće nakon zaostatka u prvoj vožnji.

– Nažalost, htio sam puno riskirati, ali to nije završilo kako treba. Ima još nade, ali više to ne ovisi o meni, sve je sad na Myhreru – rekao je vidno utučeni Ivica.
 

Ivica Kostelić će kao i u prvoj vožnji startati prvi. S gotovo 19 sekundi zaostatka za Neureutherom spustit će se u drugu vožnju posljednjeg slaloma sezone.

Live slaloma, prva vožnja:

Ivici
u drugoj vožnji treba da Myhrer bude slabiji od drugog mjesta jer bi u tom slučaju osvojio najviše 60 bodova, a Ivica ima 66 bodova prednosti pred švedskim skijašem. No pričekajmo drugu vožnju koja je na rasporedu u 11.30 sati.

Najbolji skijaši su iza nas i u vrhu se neće ništa promijeniti. Nažalost Ivica ostaje posljednji, no i dalje ima otvorenu priliku da osvoji slalomski Globus. U drugu vožnju sigurno ulazi s obzirom da samo 26 skijaša vozi posljednji slalom sezone. 

Nakon 10 skijaša vodeći je i dalje Neureuther, drugi je Myhrer, a treći veteran Mario Matt. Ivica Kostelić je posljednji s ogromnim zaostatkom, a Hirscher je odustao nakon što je ponovno gazio vrata. Nakon ovakvog raspleta situacije, prvi kandidat za Mali slalomski globus postaje Šveđanin Andre Myhrer. U drugoj vožnji će biti 30 skijaša, no bodovi se računaju za njih samo 15. 

Kreće Andre Myhrer, nakon pada Ivice i odustajanja Hirschera, glavni kandidat za Mali globus u slalomu. Vozi sigurno bez previše rizika, samo da dođe do cilja. U cilj je ušao kao drugi sa 49 stotinki zaostatka za Neureutherom. Ima veliku prednost pred Ivicom, oko 18,5 sekundi i našem skijašu će trebati pravo čudo u drugoj vožnji.

Prije Myhrera spustio se Deville, no niti on nije uspio skinuti Nijemca s vrha.

Nakon Hirschera odvozili su Matt i Gross, obojica naravno ispred Ivice, no Neureuther je i dalje ostaje vodeći.

Iz kućice je krenuo i najbolji skijaš svijeta, Marcel Hirscher, no on odustaje! Nevjerojatan poklon za Ivicu! Gazio je vrata i pružio šansu Ivici da ipak osvoji Mali globus. Sada se čeka samo Andre Myhrer, Ivica ima 66 bodova prednosti pred njim.

Nakon Ivice krenuo je i Neureuther i u cilj je došao sa skoro 19 sekundi prednosti ispred Ivice.

Krenuo je Ivica Kostelić i pao je odmah na četvrtim vratima! No vratio se na stazu, popeo se nekoliko metara i nastavio s utrkom. No rezultat je loš i može se samo nadati da padnu Myhrer i Hirscher.

Marcel Hirscher
startat će kao treći, a drugi Ivičin protivnik Andre Myhrer iz startne kućice krenut će sa startnim brojem sedam.

U posljednjoj ovosezonskoj utrci slaloma Ivica Kostelić krenut će sa startnim brojem 1.
 

– Posebno me veselilo što je koljeno izdržalo na jučerašnjem treningu. Dobro je za moje koljeno da je snijeg mekan i da startam prvi. Trojica smo još u igri za slalom i bit će uzbudljivo do samog kraja – rekao je Ivica. Napokon je nasmijan i čini se kako će biti raspoložen u današnjoj utrci.

Treba mu plasman među tri najbolja

Ako Ivica Kostelić danas osvoji najmanje treće mjesto u Schladmingu, mali slalomski Globus će sigurno biti njegov.
Ispred Marcela Hirschera ima 50 bodova prednosti i 66 ispred Andrea Myhrera.

– Tih 50 bodova je jako lijepa prednost. Ne osjećam pritisak jer dečki moraju napadati mene – rekao je hrvatski skijaš.

Ako Kostelić i Hirscher budu imali isti broj bodova, slalomski Globus će osvojiti Hirscher. Austrijanac trenutačno ima pet pobjeda, a Kostelić tri. Ivica je bio slalomski prvak 2002. i 2011. godine.

Izvor: Alen Besedić / 24 sata

Akademija-Art