Dr. Vidas iznenađen izjavama ravnatejice Hitne

  
 

Ravnatelj KB Merkur Željko Vidas iznenađen izjavama ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba Slobodanke Keleuve

Nakon što je jučer ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba Slobodanka Keleuva u razgovoru za HTV indirektno prozvala KB Merkur za propust prilikom postupanja s jednoipolgodišnjom Mijom Antunović, ravnatelj te bolnice Željko Vidas za tportal je rekao da je iznenađen takvim izjavama.
 
Unutarnji nadzor u Merkuru zaključio je da nije bilo propusta u postupanju, a u isto je vrijeme nadzor u Hitnoj ustanovio propuste u postupanju troje djelatnika, ustvrdio je Vidas.
Rekao je da su sve izjave i dokumentacija predani policiji i povjerenstvu Ministarstva zdravlja. Nakon završetka istrage vidjet ćemo što se zaista dogodilo. Neprimjereno je ovako unaprijed osuđivati, rekao je Vidas.
Ravnateljica Hitne odbacila krivnju za smrt
Ravnateljica Keleuva potvrdila je u ekskluzivnom razgovoru za Zagrebačku panoramu da je troje ljudi iz Hitne u Heinzelovoj koje je dobilo opomenu pred otkaz stegovno kažnjeno zbog proceduralnih propusta, a ne medicinskih. Odgovornost jedino može snositi Klinika u koju je Mija zaprimljena dok je još bila izvan životne opasnosti, izjavila je ravnateljica.

Izvor: HRT

Akademija-Art