DORH reagirao: Bajić nije Sanaderu poklanjao slike!

Mladen Bajic

Mladen Bajic

Državno odvjetništvo brzo je reagiralo na izjavu Ive Sanadera da mu je državni odvjenik Mladen Bajić poklonio sliku. DORH javlja da je su takve izjave već ranije demantirali

“Nije točna izjava optuženog I.S. izrečena tijekom današnjeg iznošenja obrane, da mu je Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić poklonio sliku. Takvu izjavu, ranije izrečenu tijekom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji, Državno je odvjetništvo opovrgnulo u priopćenju od 1. listopada 2012. kada smo objavili da Mladen Bajić nije, ni kao privatna osoba, ni kao dužnosnik državnoodvjetničke organizacije, pa tako ni kao Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske, poklonio optuženiku ni jednu jedinu sliku niti je ikada bio u njegovoj kući”, javljaju iz DORh-a.

Također poručuju kako se Sanaderova obrana bazira na skretanju pozornosti s njega na druge osobe:

“Cilj obrane okrivljenog I. S. ,u kojoj neistinito tvrdi da mu je slike poklanjao i Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, usmjeren je na skretanje pozornosti s njega na druge osobe i samim time izbjegavanje kaznene odgovornosti. Kao što je poznato, okrivljenik nije dužan iskazivati istinu i ne može se protiv njega pokrenuti postupak ako je neistinito iskazivao, pa i kad je ta neistina očigledna”, poručuju. (Foto: Index, Dalje.com)