Dolores Lambaša preminula nakon teške prometne nesreće

dolores lambasa

dolores lambasa

Hrvatska glumica Dolores Lambaša preminula je u 32. godini nakon što je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći

– Nažalost, ozljede su bile preteške. Pokušali smo je reanimirati, no tijelo nije izdržalo – kazala je liječnica u brodskoj bolnici dr. Blanka Sabolić-Kormendy, potvrdivši da je Lambaša preminula.

Dolores Lambaša stradala je u prometnoj nesreći koja se jutros oko 6.45 sati dogodila na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Bregana – Lipovac u blizini Sredanaca u Brodsko-posavskoj županiji. Automobil je vozio glumac Stojan Matavulj koji je lakše ozlijeđen.

Primarijus dr. Josip Samardžić, voditelj Odjela za kirurške bolesti, potvrdio je prije da je glumičino zdravstveno stanje bilo veoma ozbiljno i kritično.

– Pacijentica je primljena u 7.20 sati, politraumatizirana i u hemodinamskom šoku, s ozljedama teškim i opasnim za život. Odmah je proslijeđena u operativnu salu, u kojoj je reanimirana i u kojoj su učinjeni kirurški postupci hemodinamske stabilizacije – rekao je dr. Samardžić.

Dodao je da je Dolores bila životno ugrožena, a liječnici su se iz minute u minutu borili za njezin život. Na operativnom zahvatu radio je cijeli liječnički tim, uključujući anesteziologe, kirurge i ostalo osoblje.

Protiv varaždinskog glumca Stojana Matavulja bit će podnesena kaznena prijava. On je automobilom Nissan naletio na VW Polo slavonskobrodskih registarskih oznaka zbog nedržanja potrebnog razmaka. Nakon nesreće priveden je u policijsku postaju na ispitivanje, a zatim u bolnicu, u kojoj mu je pružena liječnička pomoć zbog lakših ozljeda.

{youtube}-IqYw1mjhgw|500|400|0{/youtube}

Dolores Lambaša (Šibenik, 29. ožujka 1981. – Slavonski Brod, 23. listopada 2013.), bila je hrvatska televizijska, filmska i kazališna glumica.

Televizijske uloge
“Ruža vjetrova” kao Tamara Marin (2012.)
“Najbolje godine” kao Vanja Brezjak (2010.)
“Zakon ljubavi” kao Lucija Nardelli (2008.)
“Zauvijek susjedi” kao Dolores Lambaša (2008.)
“Dobre namjere” kao Željka Ljubas (2007.-2008.)
“Odmori se, zaslužio si” kao Ruža (san) (2006.)

Filmske uloge
“Tumor” kao Lena Brajković (2010.)
“Vjerujem u anđele” kao Dea (2009.)
“Pravo čudo” kao predsjednikova žena (2007.)

Kazališne uloge
2006. Federico García Lorca: Dom Bernarde Albe, režija: Božidar Violić, HNK Zagreb

Foto: Story.hr, Wikipedia, Vecernji.hr