Skip to content

Dodijeljene nagrade MTV-ja

mtv music awards 2013

U nedjelju 25. kolovoza u Brooklynu (Barclays Centre) dodijeljene su MTV-jeve glazbene videonagrade (MTV Video Music Awards)

Dodjelu je otvorila megapopularna Lady Gaga izvedbom svog novog singla Applause.

Videom godine proglašen je spot Justina Timberlakea za pjesmu Mirrors. Titulom najbolje režiranog uratka ovjenčan je video za pjesmu Suit & Tie Timberlakea i Jay Z-ja koji potpisuje slavni David Fincher. Među nagradama koje je osvojio Timberlake našla se i ugledna Michael Jackson Video Vanguard Award.

Bruno Mars osvojio je nagradu u kategoriji za najbolji video muškog izvođača za pjesmu Locked Out of Heaven dok je njegov spot za hit Treasure ovjenčan nagradom za najbolju koreografiju.

Najboljim hip-hop videom proglašen je onaj za pjesmu Can’t Hold Us koju izvode Macklemore & Ryan Lewis featuring Ray Dalton. Popularna grupa One Direction s hitom Best Song Ever osvojila je nagradu za najbolju ljetnu pjesmu.

Selena Gomez slavila je u kategoriji za najbolji pop video (Come and Get It) dok je njezina kolegica Taylor Swift za spot za pjesmu I Knew You Were Trouble nagrađena u kategoriji najboljeg spota među pjevačicama. Najboljom suradnjom proglašena je ona između Pink i Natea Ruessa (Just Give Me A Reason), a titulu najboljeg rock videa odnio je spot za pjesmu grupe Thirty Seconds to Mars – Up in the Air. Najboljim vizualnim efektima proglašeni su oni u spotu Safe and Sound Capital Citiesa. (HRT)

See also  Najava Carmen u Areni, premijera 1. kolovoza / foto/