Skip to content

Dodijeljena nagrada Lice knjige


Nagrađeni (s lijeva na desno): Ivana Vučić, Vedran Klemens, Ana Kadoić, Dražen Jerabek

Održana dodjela nagrade LICE KNJIGE

U petak 14. listopada 2011., u Galeriji Vladimira Nazora, održana je dodjela nagrade LICE KNJIGE za najbolje grafički oblikovanu knjigu i ilustracije u 2010/2011. godini

Natječaj se provodi u organizaciji KNJIGE U CENTRU, nagrada se dodjeljuje u četiri kategorije, a među mnogobrojnim pristiglim radovima pobjednike je odredio stručni ULUPUH-a, u sastavu: Igor Stanišljević, Ivan Klisurić (dvostruki dobitnik nagrade LICE KNJIGE), Srđana Modrinić (dobitnica nagrade LICE KNJIGE), David Peroš-Bonnot i Ivan Gregov.
U kategoriji za najbolji dizajn ovitka knjige nagrađen je Vedran Klemens za ovitak knjige „Treća strana hladnog rata“ Tvrtka Jakovine (nakladnik: Fraktura).
Nagradu za najbolji grafički dizajn knjige u cjelini dobili su Ivana Vučić i Orsat Franković za oblikovanje knjige „Biafra“ Jasmine Bavoljak i Branka Cerovca (nakladnik: Galerija Klovićevi dvori).
Za najbolju ilustraciju naslovnice nagradu je dobila Ana Kadoić za „Punu vreću laži“ Sanje Lovrenčić (nakladnik: Mala zvona), a u kategoriji za najbolju ilustraciju knjige u cjelini nagrađen je Dražen Jerabek za ilustriranje knjige „Gospodin Otto i stari naslonjači“ Dubravke Pađen-Farkaš (nakladnik: Sipar).


S dodjele Nagrade

Akademija-Art.hr
17.10.2011.