Dinamo izgubio i treću utakmicu u Ligi prvaka

Dinamo je nastavio po starom, zabilježio je novi, deveti uzastopni poraz u Ligi prvaka. Ni, protiv PSG-a nije uspio iznenaditi koliko god se prvih pola sata solidno nosio protiv jačeg suparnika

Ante Čačić ipak ne može složiti nekakav standardniji sastav, nastavio je svojom tradicijom, opet je izmiješao sastav, taktiku. Sad je poslao Tonela na klupu, a na stopera stavio Puljića, na beka Vrsaljka koji već dugo nije u formi, a Vidu je stavio na zadnjeg veznog.

Zanimljiv uvod u utakmicu dao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić, očito mu se nije svidjelo što je Puljić u sastavu, što je Čačić postavio Vidu na zadnjeg veznog, Tonela poslao na klupu.

– Nisam s time sretan, ali trener je taj koji odlučuje. Nadam se da je pogodio s taktikom s kojom ja, ponavljam nisam sretan. Mislim da smo se trebali postaviti agresivnije, otvorenije, drskije, ali kažem, trener odlučuje iako ja s time nisam sretan – triput svoje nezadovoljstvo naglasio mlađi Mamić a to je ujedno i znak da Ante Čačić nakon ovog poraza neće lako preživjeti, veliko je to razilaženje, a pogotovu je znakovito kad ga tako javno iznese sportski direktor.

U Maksimiru se skupilo malo ljudi, ali i to malo ljudi bilo je nogometno, orilo se Dinamo – Zagreb.

I nije počelo dobro, već u drugoj minuti u toj zgusnutoj plavoj obrani pojavila se pukotina, Ibrahimović je dobio loptu, ali je Kelava ušao u udarac i spasio Dinamo rano prmljenog pogotka. Pa je i zaustavio opasan Zlatanov udarac sa 16 metara.

Ibrahimović je bio daleko najopasniji igrač gostiju, stalno je prijetio, pucao, proigravao. No, plavi su igrali dobro u prvoj četvrtini utakmice, dobro su zatvarali, a i dobro izlazili te su znali zaprijetiti preko Vide, Sammira, Čopa. No, opet je nedostajalo ili boljeg zadnjeg pasa ili završnog udarca. No, svaki put kad se čini da bi Dinamo nešto mogao, onda dođe hladan tuš. Tako je u 32. Menez prošao, a povratku loptu u mrežu je pospremio, tko drugi nego Ibrahimović. I kad su plavi probali malo više izaći, rupa je bilo previše i Menez je to kaznio drugim pogotkom za Parižane.

U nastavku Dinamo nije uspio popraviti dojam, koliko god se borio i pokušavao, kvalitetom nije ravnopravan ovom društvu i tu nema pomoći. I samo nekakvim čudom ili srećom u ostale tri utakmice može nešto napraviti.

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Izvor: Vecernji.hr