DigYStory

Centar za kulturu Trešnjevka u Zagrebu poziva mlade od 15 do 18 godina da se upišu na besplatnu filmsku radionicu "DigYStory", koja će se održavati od 27. lipnja do 01. srpnja 2011. godine u terminu od 10:00 do 14:00 sati.

Radionica digitalnog pripovijedanja poučava kako kroz praktičnu uporabu novih digitalnih oruđa ispričati kratku filmsku priču. Svaki polaznik okušat će se u vizualnom pripovijedanju, te napraviti kratki film/spot u trajanju do 8 minuta.

Priprema polaznika za DigYStory radionicu:
1. Nacrt priče (jedna stranica teksta, do 500 riječi) iz kojeg će se razviti digitalni film u trajanju od 3 do 5 minuta.
Polaznici priču trebaju sastavi pripovjednim načinom, kao da grupi prijatelja prepričavaju događaj ili situaciju koja je u njihovom životu označila neku promjenu ili ih nečemu podučila.
2. Polaznici trebaju donijeti 20 do 30 vizualnih materijala (fotografija, video isječaka, dokumenata, umjetničkih radova…).
Radionicu ćemo započeti radom na pričama.
Nije potrebno prethodno poznavanje tehnologija kojima ćemo se služiti u radu jer ćemo tijekom rada na radionici to zajednički naučiti.
Voditelji su Tomislav Jurišić i Ljiljana Mikulčić.