– Mislim da je humanitarni koncert za beskućnike dobra ideja jer tih nesretnika ima sve više i zbilja im treba pomoći. Zbog toga smo pristali nastupati. Ali ne bih volio da Psihomodo pop dođe na glas benda koji obožava svirati dobrotvorke jer ne prođe dan da me netko ne nazove i traži da sviramo besplatno. Pretjeruju! – rekao je frontmen Psihomodo popa Davor Gobac (48) u povodu dobrotvornog koncerta za beskućnike koji će biti ovog petka u zagrebačkoj Tvornici

Inicijator je akcije Jerko Marić iz Adastre, pokrovitelj Grad Zagreb, a organizator Crveni križ. Na koncertu će uz Psihomodo pop nastupiti Divlje jagode, Aerodrom, Pozdrav Azri i Adastra. Gobac nam je prepričao svoja iskustva s beskućnicima.

– Znao sam svu tu ekipu iz 80-ih koja je spavala na cesti ili po nekim potleušicama. Uvijek bih im dao pljugu, nekaj sitno ili ih počastio cugom. Znao sam zaružiti s njima dok sam kao klinac bio po parkićima na Trešnjevci – prisjetio se.

Nastavlja da nam danas zbog ekonomske krize i nemilosrdnog kapitalizma svima prijeti gubitak krova nad glavom, a njemu se to znalo dogoditi u mladosti – iako iz drugih razloga.
– Bio sam bez love, ali ne bez kuće. No kako sam cijelo tinejdžersko doba kasnio na buseve koji iz centra Zagreba voze u Zaprešić, imao sam gadan problem gdje ću prespavati pa si mogu predočiti kako izgleda kad nemaš dom. A kaj ćeš? Kad si pijan, zadnji bus ti je otišao, a novi dolazi u šest ujutro, onda je to problem – smije se pjevač koji posljednjih mjeseci radi na novom albumu.
S bendom se zakopao u studio u Sigetu. Svaki se dan nalaze u garaži zgrade koju su preuredili prije pet godina i snimaju pjesme.
– Uskoro izdajemo singl “Zločest kao pas” i vjerujem da će se svidjeti publici jer je, kao i naslov, u duhu vremena – kaže glazbenik koji se osvrnuo i sukob Crkve te ministra znanosti i obrazovanja Ž. Jovanovića zbog zdravstvenog odgoja u školama.
Njemu je to glupa rasprava.
– Ljude treba obrazovati jer je to svakodnevna stvar u životu – rekao je Gobac i dodao da on nema problema razgovarati sa 17-godišnjim sinom Vilijem o seksu.

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Izvor: Vecernji.hr