Davor Bernardić SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika

Zagrebački Gradski odbor SDP-a danas je jednoglasno predložio Davora Bernardića, aktualnog predsjednika zagrebačke Gradske skupštine, za SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba na predstojećim lokalnim izborima koji bi se trebali održati u proljeće 2013

Bernardić je u izjavi novinarima pred sjedištem SDP-a na Iblerovom trgu rekao da će "Zagreb pod njegovim vodstvom biti pokretač Hrvatske".
"Zagreb može biti uspješan samo ako ima ljude koji rade, koji imaju krov nad glavom i koji za svoju plaću mogu uzdržavati obitelj, bez neizvjesnosti i grča za svoj život i svoju starost. To je moj cilj i zadatak – vratiti optimizam i nadu, šansu građanima Zagreba da budu uspješni i da imaju bolji život te da ostvare napredak", kazao je Bernardić.
Istaknuo je kako SDP ima tim i da je na čelu tog tima siguran da će dobiti povjerenje građana za drugačiji model politike, za politiku koja, rekao je, okuplja, nudi rješenja i vraća optimizam.
Na zamolbu novinara da komentira ocjenu njegova protukandidata koalicije HSLS/HSS i Zelene liste Vladimira Ferdeljija da je premlad da bi bio na poziciji gradonačelnika Zagreba i da za takvu dužnost treba imati iskustva, tim više jer je Zagreb u dugovima, Bernardić je odgovorio da nas je "veliko iskustvo i odvelo u velike dugove".
Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić je ustvrdio da je zagrebački Gradski odbor SDP-a jednoglasno predložio Davora Bernardića kao SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba jer Bernardić okuplja ljude u tim, strateški razmišlja i taktički radi. "Zato je, prije godinu i pol, uspio okupiti 500 ljudi na izradi Strategije razvoja Grada Zagreba do 2020.", podsjetio je Ostojić.
Član predsjedništva SDP-a Neven Mimica smatra da su nominacijom Davora Bernardića za SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Zagrepčanke i Zagrepčani dobili prigodu na slijedećim lokalnim izborima – ići na sve ili ništa. "Kad kažem sve, mislim na to da su u prilici glasovati i izabrati SDP-ovu listu, listu većinske stranke koja, u sinergiji s SDP-ovim gradonačelnikom, može osigurati stabilnu i snažnu vlast u Gradskoj skupštini, ali i stabilnog i snažnog gradonačelnika", kazao je i dodao kako su to bili razlozi zbog kojih je i kod izbora za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreba podržavao Davora Bernardića. "Vidio sam da je to i logičan, predvidiv i utaban put ka onome što se danas dogodilo, a to je nominacija za zagrebačkog gradonačelnika", naveo je Mimica. 
Foto: Patrik Macek/PIXSELL