Skip to content

Davis Cup – Časni poraz u Buenos Airesu


 
 

Hrvatski tenisači dali su sve od sebe da u Buenos Airesu svladaju jedan od najboljih sastava svijeta

 
Argentinu je u četvrtfinalnom dvoboju Davis Cupa nosila potpora više od 13.000 navijača. No više od časnog poraza naši ipak nisu uspjeli ostvariti
 
Juan Martin del Potro je u uvodnom dvoboju dana u nedjelju sa 6:1, 6:2, 6:1 svladao Marina Čilića i donio Argentini odlučujući, treći bod.

Presudio je manjak benzina u mojim nogama. Glava je htjela, ali noge nisu slušale. Imao sam taktički plan koji je bio takav da moram igrati agresivno jer nisam bio spreman za novo trčanje tri-četiri sata. Pokušao sam igrati kako je trebalo, ali bilo je jako puno neprisiljenih pogrešaka jer nije lako igrati protiv ovakvog Del Potra. Igrao je dosta čvrsto, bez puno pogrešaka, jako dobro je servirao…, rekao je Čilić nakon meča.

Dao je i ukupnu ocjenu nastupa u Buenos Airesu: Nažalost, u paru je odlučilo nekoliko poena i idemo kući s porazom, ali dignute glave. Pokazali smo da smo dobra reprezentacija sa svijetlom budućnošću.

Čilić je prvi put u reprezentaciji surađivao s izbornikom Željkom Krajanom i ima samo riječi pohvale za novog izbornika.

Hrvatska je za ovu sezonu završila nastup u Davis Cupu, a tko će joj biti sljedeći suparnik saznat će na izvlačenju u rujnu.

Photo: Natacha Pisarenko / AP
Izvor: HRT

Akademija-Art

 

Optimized by Optimole