Dani Ksavera Šandora Gjalskog 2013.

ksaver

ksaver

Ovogodišnje izdanje manifestacije Dani Ksavera Šandora Gjalskog održat će se u Zaboku od 21. do 26. listopada, kada će biti dodijeljena Književna nagrada ‘Ksaver Šandor Gjalski’ za najbolje objavljeno prozno književno djelo u Republici Hrvatskoj.

Manifestacija posvećena književniku Ksaveru Šandoru Gjalskome (26. listopada 1854. – 9. veljače 1935). održava se svake godine krajem listopada, u tjednu kada je rođen Gjalski. U okviru manifestacije organiziraju se mnogobrojni kulturni programi – izložbe, koncerti, kazališne predstave, promocije knjiga i, kao najznačajniji program, svečanost dodjele Nagrade za najbolje objavljeno književno djelo, a dodjeljuju se i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koje su ustanovljene kao poticaj proznom stvaralaštvu djece i mladih.

(Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Dvorcu Gjalski u Gredicama objavljen je ovogodišnji dobitnik Književne nagrade Ksaver Šandor Gjalski. To je Pavao Pavličić koji Nagradu Gjalski osvaja za roman Muzej revolucije u izdanju Mozaik knjige iz Zagreba.)

Dani Ksavera Šandora Gjalskog 2013. – program

Dani program2013