‘Danas sam najtužniji čovjek, k’o Pale sam na svijetu’

bandic

bandic

Na redovnoj konferenciji za medije „Akti gradonačelnika”, uoči sjednice Gradske skupštine, gradonačelnik Bandić odgovarao je na upite medija o aktualnim temama piše Dalje.com

Na početku konferencije gradonačelnik je kazao kako je jutros imao priliku otvoriti radove na 100 milijuna kuna vrijednoj investiciji u Novom Jelkovcu, ali da je razočaran slabim interesom medija za tako hvalevrijedan projekt.

-Ja sam danas najtužniji čovjek u Hrvatskoj. Jutros u 8 sati, ja sam u Jelkovcu bio k’o Pale sam na svijetu, a vi ćorite. Svih zanimaju Severina i Milan, razumijem ja da živimo u takvom društvu. Kako bi bio sretan da ste došli u Jelkovec na otvaranje radova vrijednih 100 milijuna kuna. Znate koliko se takvih radova u Hrvatskoj ovih dana otvara, niti jedna, ali to vas ne zanima.Znate što to znači, da ćemo završiti školu, dvoranu, bazen, napraviti najljepše naselje u gradu Zagrebu. Četiri i pol godine je to čekalo i danas smo otvorili radove. Da nismo preuzeli odgovornost ne bi to ni napravili –rekao je na samom početku Bandić.

Na upit što je s odvoženjem glomaznog otpada gradonačelnik je rekao da se još čeka dogovor s ministarstvom.

-Glomaznog otpada nema na ulicama do daljnjega sve dok se ne postigne dogovor s ministarstvom za zaštitu okoliša. Građani su dobili obavijest da otpad ne iznose na ulice i ja vam mogu potvrditi da ga nećete naći. Ja sam najodgovorniji za Jakuševec, pročiščivač voda, centar za gospodarenje otpadom –kazao je Bandić.

Nova odluka o građevinskom zemljištu koja uvodi novine tj. vraća na staro mogućnost zamjene građevinskog zemljišta s privatnim poduzetnicima sutra će se naći na raspravi u Gradskoj skupštini. Oporba strahuje da takva odluka otvara put malverzacijama, dok gradonačelnik vjeruje kako je to pravi put ka investicijama. Što se krije iza odluke odgovorio je sam Bandić na današnjoj konferenciji za medije te poručio:

– Mi smo devedesete ušli u dvije utakmice,političku utakmicu i tržišnu utakmicu. Zamjena građevinskog zemljišta će se odvijati sukladno proceduri i zakonu i upravo takva odluka ide u Skupštinu. Naša glavna zadaća je da budemo istinska logistika poduzetnicima i servis građanima. Zadaća nam je štititi gradski interes,a nova pročelnica zna što treba napraviti. Pozivam sve, ako ima za naslutiti tog marifetluka, nek’ prijavi meni ili institucijama.

Na novinarski upit što je sa stanovima u Novom Jelkovcu odnosno hoće li u najam i kada, gradonačelnik je kazao da će postupak biti gotov do Nove godine, a u tijeku je priprema natječaja.

-Nisam ja preuzeo ništa, nisu to moji stanovi, ja bi bio prebogat čovjek da imam 581stan. Grad je preuzeo stanove od Holdinga jer gospoda koja je sjedila u Upravi četiri godine to nije znala ni prodati ni iznajmiti. Popravit ćemo strukturu stanovanja u Jelkovcu i omogućiti mladim ljudima i znanstvenim novacima da iznajme stanove po dva do tri puta manjoj cijeni nego što je na tržištu, oko 20 kuna po četvornom metru- kazao je Bandić.