Skip to content

Dan oružanih snaga i kopnene vojske


 
Uoči Dana Oružanih snaga i Hrvatske kopnene vojske, na Jarunu će se održati prigodan program. Najavljen je dolazak predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ive Josipovića te ministra obrane Ante Kotromanovića i ministra branitelja Predraga Matića.
 
Na Jarunu će biti izloženo oružje, borbena i neborbena tehnika te oprema postrojbi Oružanih snaga i Ministarstva unutarnjih poslova. Od 10 do 21 sat bit će postavljenja i izložba eksponata Vojnoga muzeja Ministarstva obrane, a posjetitelji će se moći informirati o projektima vezanim za rad u Oružanim snagama.
 
Nešto prije 18 sati bit će izvedeni padobranski skokovi te prigodan letački program Krila Oluje.
 
MORH napominje da će taj program ovisiti o vremenskim uvjetima. Posjetiteljima na Jarunu od 12 do 16 sati bit će podijeljeno oko 20 tisuća porcija vojničkoga graha.
 
U užem središtu Zagreba – na Trgu Petra Preradovića, Zrinjevcu i Trgu bana Jelačića će se održati ceremonijalni program Orkestra Oružanih snaga. A u vojarnama u Bjelovaru, Zemuniku, Vinkovcima, Našicama, Kninu, Petrinji, Dugom Selu, Splitu, Požegi, Vukovaru i Zagrebu za posjetitelje je organiziran Dan otvorenih vrata.

Akademija-Art

Optimized by Optimole