Cvrčkov sjaj u CeKaTeu

cvrckov cvijet

„Bajka o bubamaru”, „Bajka o krtici” i cijeli niz drugih bajki iz knjige “Bajke s livade vile Ivančice” pripovijedat će se u CeKaTeu od ovoga četvrtka u sklopu novog programa koji izvodi autorica Jadranka Orešković i njezina udruga „Cvrčkov sjaj”. U svom se pripovijedanju autorica koristi tehnikom kazališta sjena, a njena „pripovjedaonica” namijenjena je djeci vrtićkog uzrasta i prvih razreda osnovne škole. Poslije pričanja i igranja bajki, djeca će slikati ono što su vidjela i čula, a program u CeKaTeu počinje 14. studenoga u 10:30 sati, Park Stara Trešnjevka1.

Slikovnica Jadranke Orešković, zapravo je „bajkovnica” o kukcima, bubama i sitnim životinjama, koje žive na livadi, a kojih se djeca boje.Tako su nastale bajke o; krtici, skakavcu, bubamari, leptiru, pauku, mravima, pužu i krijesnici.

„Predstavit ću djeci vilu Ivančicu, koja zapravo priča ove bajke kroz kazalište sjena, a onda ću im ispričati bajku o krtici. Nakon ispričane bajke, ponudit ću djeci lutke za kazalište sjena i potaknuti ih da sami izmisle priču o kukcima koje imaju na raspolaganju”, kaže Jadranka Orešković o svojoj pripovijedaonici.

Cijena je 25 kuna po djetetu, a svakog četvrtka je nova priča. Sljedeća je 21. i potom 28. studenog 2013.