Čija je Maria?

maria

Grčka policija uhitila je romski par zbog navodne otmice plavokose djevojčice u dobi od pet ili šest godina. DNK testovi pokazali su da s njima nije u rodu

Plavokosa djevojčica plavih očiju koju su zvali Maria pronađena je tijekom rutinske racije u jednom romskom kampu. Odmah je privukla pozornost policajaca jer je izgledom odudarala od ljudi koju se se predstavili kao njezini roditelji.

Nema sličnosti s parom, put joj je bijela, kosa plava, a oči zelene. Tijekom ispitivanja davali su proturječne odgovore, stoga vjerujemo da nisu biološki roditelji djevojčice, izjavio je šef policije Vassilis Hatatsis.

Jedna strankinja rodila je dijete u Grčkoj i htjela ga se riješiti, kaže odvjetnica uhićenih Roma. Policija je u putovnici lažne majke otkrila 10-ero upisane djece, pa je upitno kako je mogla roditi šestero djece različite dobi u samo godinu dana. Grci sumnjaju na organizirani kriminal.

Policija pretpostavlja da je djevojčica oteta prije četiri godine. Grčke vlasti kontaktirale su s Interpolom, a od međunarodne javnosti traže bilo kakvu informaciju o njezinu pravom identitetu. (HRT)