Skip to content

Cedevita u neizvjesnoj utakmici ipak poražena od Armanija

Košarkaši Cedevite doživjeli su i drugi poraz u ovogodišnjoj Euroligi. Po prvi puta u povijesti igrali su domaću euroligašku utakmicu, u dvorani Dražena Petrovića, i nisu se uspjeli oduprijeti bogatoj talijanskoj momčadi Armanija iz Milana, poraženi su 71:83

Hrvatska momčad odlično se držala do zadnje četvrtine, na poluvremenu je bilo samo minus tri (37:40), a s toliko zaostatka ušla je i u posljednu četvrtinu utakmica. Lukša Andrića tada je dobio petu osobnu, a bez njega se nije moglo do iznenađenja.
Najbolji kod Cedevite bio je Gelabele, koji je postigao 20 koševa, dok je goste predvodio Langford sa 17 koševa i pet asistencija.
– Opet je ispalo da su nas kao i Žalgiris slomili sa tricama, a mi smo u obraniigrali nedovoljnio agresivno, mekano, a tako ne mozemo protiv jedne ovako jake momčadi – rekao je centar Cedevite Lukša Andrić, koji je ponovno skupio pet osobnih na čijoj eliminaciji radi trener Božo Maljković.
– Ne, ne mislim da su se igrači Milana mene išli riješiti jer sam napravio i tri prekršaja u napadu, a to je i moja krivica. Očito su se pravila nešto mijenjala ove godine jer ne mogu shvatiti, sudili su mi baš sve.
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Izvor: VLM