Bruce Springsteen za Obamu


 
Američka rock legenda Bruce Springsteen pridružit će se kampanji Baracka Obame na dva predizborna skupa danas, tri tjedna prije američkih predsjedničkih izbora
 
Predsjednik Obama je naš najbolji izbor, ima viziju SAD-a kao zemlje koju svi dijelimo, obrazložio je Bruce Springsteen u izjavi za javnost. Prolazimo kroz vrlo teško razdoblje, ali pravda, ravnopravnost i istinska sloboda ne dolaze uvijek u plimi. One češće napreduju polako, centimetar po centimetar, dan po dan.
 
Pjevač će sudjelovati na demokratskom skupu uz bivšeg predsjednika Billa Clintona u Parmi (Ohio) te na drugom skupu u Amesu (Iowa).  Istodobno će Barack Obama biti u kampanji u New Hampshireu.
 
Te su tri države među onima koje će odlučivati o rezultatu izbora 6. studenoga. Springsteenov nastup na Obaminim skupovima nije nikakvo iznenađenje. Nastupao je i u njegovoj kampanji 2008., a svirao je i za Johna Kerryja 2004. godine.
 
Nekoliko slavnih izrazilo je podršku Obami i sudjeluje u događajima s ciljem skupljanja donacija ili u Obaminim reklamnim kapanjama. Među njima su reper Jay-Z, glumica Eva Longoria i komičarka Sarah Silverman.
 
Republikanski kandidat Mitt Romney dobio je pak potporu akcijskog junaka Chucka Norrisa i rokera Kida Rocka.
Foto: Wikipedia