Skip to content

Bratislava preuzima bečki ekološki servisni paket za poduzetnike

Više od 900 uključenih poduzeća, preko 10.000 ekoloških projekta i 114 milijuna eura manji troškovi poslovanja – rezultat je to bečke inicijative ÖkoBusinessPlan koja je pokrenuta 1998. godine
Inicijativu su prepoznale i mnoge druge europske zemlje te tako od prošle godine i Bratislava po bečkom uzoru planira uvođenje sličnog ekološkog servisnog plana za poduzetnike.
U suradnji s bečkom inicijativom i Europskim fondom za regionalni razvoj je 2012. pokrenuta inicijativa «EKOprofit Bratislava». Cilj projekta je motivirati slovačka poduzeća da se okrenu promišljenom, ekološki prihvatljivom menadžmentu i na taj način smanje troškove poslovanja. Najvažniji dio projekta već je odrađen, a od studenog 2012. su poduzeća pozvana da se aktivno uključe u njega.
Bečka zastupnica za ekološka pitanja Ulli Sima jako je sretna što bečka inicijativa i međunarodno tako dobro prihvaćena te ističe da klimatski i ekološki problemi sve izraženiji, a mogu se smanjiti samo dobrim lokalnim, regionalnim i globalnim umrežavanjem.