Skip to content

Brat blizanac i misteriozna plavuša umiješani u ubojstvo?

Plavokosa djevojka policiji je navodno rekla da je ona pucala, a brat blizanac ubijenog imao je vidljive ozljede po tijelu
Zagrebački kriminalisti istražuju krvavi događaj u novogodišnjoj noći, u stanu dvojice braće blizanaca na zagrebačkoj Trešnjevci

Mrtvo tijelo 31-godišnjeg Vedrana Tomasa pronašla je ekipa Hitne pomoći danas oko 5 sati, u stanu na drugom katu zgrade u Ogrizovićevoj ulici 34. U policiji nisu rekli o kakvim se ozljedama radi, kao ni to jesu li možda uhitili nekoga tko se dovodi u vezu s kaznenim djelom. Što se točno događalo u stanu na drugom katu zgrade na zagrebačkoj Trešnjevci nije poznato, no tijekom novogodišnje noći u stanu je s ubijenim Vedranom bio i njegov brat blizanac Miroslav, a s njima i žena iz Srbije.

– U pet sati policajci su zvonili susjedima na vrata i pitali je li itko išta čuo. Na hodniku, pred stanom u kojem se dogodilo ubojstvo, razgovarali su s plavokosom krupnijom ženom.

Susjed mi je rekao da je ona spominjala pištolj, a u jednom je trenutku rekla da je ona pucala. Odvezli su je u policijskom autu – ispričao je jedan susjed iz ulaza.

Drugi susjedi kažu da je ubijeni imao brata blizanca, koji je iz stana izašao s vidljivim ozljedama, vjerojatno od noža. Navodno nije zatražio liječničku pomoć, već je odmah s policajcima otišao u postaju.
– Vidjelo se da je u stanu nered, bili su vidljivi tragovi borbe, a žena je na hodniku u jednom trenutku spomenula i svog muža. Tko zna što se tamo događalo – rekao je susjed dvojice muškaraca.
Vedran i Miroslav Tomas u stanu u Ogrizovićevoj živjeli su sami nakon što su se roditelji odselili u kuću u Gračanima.
Nedavno se i jedan brat odselio iz stana te otišao živjeti s djevojkom. – Izgledali su jednako pa ih baš nismo razlikovali, no primijetili smo da se jedan odselio iz stana – rekla je jedna žena iz Ogrizovićeve.
Kriminalisti istražuju jesu li se braća međusobno obračunala, ili je blizance ozlijedila žena koja je zatečena u stanu.
Nitko od stanara zgrade u Ogrizovićevoj 34 ne može sa sigurnošću reći tko je tko od braće Tomas, zbog čega su bili zbunjeni kad su čuli da je u stanu nađeno tijelo Vedrana.
– Potpuno su isti. Ja sam bila uvjerena da se radi o jednoj osobi. Tek danas mi je suprug kazao da su to zapravo bila dva brata – istaknula je starija stanarka.
– To su bili mirni i pristojni dečki. Jedan je završio medicinu, a drugi je stomatolog. Dobrostojeći su. Otac im radi u Hrvatskim željeznicama i dobar je čovjek. On je i predstavnik suvlasnika u zgradi. Doduše, prije nekog vremena odselio se u kuću u Gračanima. Supruga mu je radila u nekoj banci. Fini ljudi. Zaista mi nije jasno što se ovdje moglo dogoditi, objašnjavao je susjed i prijatelj obitelj Tomas.
Zagonetna plavuša koja je na hodniku policajcima govorila o pištolju i pucnjavi, rekla je u jednom trenutku da je rođena u Vršcu, u Srbiji.
Pojavila su se nagađanja da je leš u stanu našao brat pokojnika, nakon što se vratio s dočeka Nove godine. Na Facebook profilu Miroslava Tomasa u 2.10 sati iza ponoći pojavila se njegova fotografija sa ženom plave kose, koja na Facebooku koristi nadimak Pliva Blue.

Ubojica Hrvoja Turibaka još nije pronađen– Pa zar se u našoj zgradi dogodio novi slučaj Turibak, pitao se stariji stanar Ogrizovićeve 34, aludirajući na ubojstvo Hrvoja Turibaka (24), studenta Građevinskog fakulteta u srpnju prošle godine. Njegovo tijelo u stanu u Gervaisovoj ulici pronašao je brat Tomislav. Ubojstvo do danas nije rasvijetljeno. Početne sumnje da je ubojica brat Tomislav pale su u vodu, između ostalog na temelju vještačenja računala pokojnog Hrvoja, koje je pokazalo da je posljednju operaciju na svojem znanstvenom radu napravio u trenutku dok je njegova brata na Jarunu snimila nadzorna kamera. (D. B.)
Izvor: Jutarnji.hr