Branitelji Premijeru: Kakav se to građanski rat vodio u Hrvatskoj?!

milanovic

milanovic

Na zjavu premijera Zorana Milanovića koji je uspoređujući Hrvatsku s Danskom i Finskom kazao kako “Finska nije imala građanski rat nikada”, oštro su reagirali hrvatski branitelji

– Poštovani prijatelji, je li to moguće? Da premijer jedne države koja je pretrpjela agresiju tih razmjera, a koju definiciju i činjenicu je prihvatilo i Vijeće Europe, može javno iznijeti takvu tvrdnju te agresiju pretvarati u građanski rat i tako činiti nemjerljivu štetu vlastitom narodu i državi koju predstavlja, poručio je Renato Šelj, predsjednik Udruge HVIDR-a Črnomerec.

Dodao je kako ovakve tvrdnje zaslužuju najstrožu osudu i širu javnu raspravu.

Danas se pak šef SDP-a osvrnuo na medijski tretman jučerašnje tiskovne koneferencije, odnosno na prilog Nove TV koja je po njegovu mišljenju napravila senzacionalan prilog jer je njegov govor izrezala tako da je dovela u zabludu gledatelje jer ispada da je Zoran Milanović misli da je Hrvatska imala građanska rat.

Naime, govoreći jučer Zoran Milanović u jednom trenutku se referiarao na neprimjerene izjave Ruže Tomašić, da je Hrvatska zemlja Hrvata, a da su svi ostali gosti i u tom kontekstu je rekao da “Hrvatska nije Danska ni Finska u kojoj se zna čuti da je Finska za Fince, a da su ostali gosti. Ta Finska nije imala građanski rat nikada. ” Premijera je zasmetalo što je Nova TV upravo na ovom mjestu izrezala prilog i izvukla zaključak da je Hrvatska imala građanski rat. A onda je ponovio još jednom što je rekao u nastavku svoje izjave:

– Ulazimo kao 28. članica, jedina članica koja je imala razoran rat i agresiju prije manje od 20 godina. Dakle, to su moje riječi, dakle što sam rekao? Da je Hrvatska imala razorni rat i agresiju. A Nova TV je prekinula moj govor i izvukla svoj zaključak. Svi ostali novinari koji su bili tamo dali su si truda da poslusaju izjavu do kraja, rekao je Zoran Milanović.

Foto: Slavko Midzor/Pixsell
Izvor: Vecernji.hr