Branitelji pozvali da se zabrane i komunistički skupovi!


 
Tri najveća zla
 

Trebaju se zabraniti i svi skupovi onih koji podržavaju komunizam
 

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke smatra kako se trebaju zabraniti i svi skupovi onih koji podržavaju komunizam, baš kao što je Vlada zabranila nacionalističku konferenciju u petak i subotu u Zagrebu.
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) priopćila je večeras da ne podržava skup europskih krajnjih desničara, koje je u središtu Zagreba pokušao organizirati HČSP, i još manje njegovu zabranu, jer smatra kako, ako se danas zabranjuje skup nacionalističkog okupljanja, tada se već sutra u Hrvatskoj treba zabraniti i svako okupljanje onih koji podržavaju komunizam, koji je i od strane Hrvatskog sabora, još 2006. osuđen.
UBIUDR podsjeća kako je Hrvatski i sabor donio i ‘Deklaraciju o osudi zločina počinjenih za totalitarnog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990.’, u kojoj je istaknuto da nema nikakve dvojbe da su fašizam, nacizam i komunizam tri najveća zla koja su nas ‘pogodila’ u prošlom stoljeću.
"Vrijeme komunizma je u Hrvatskoj ostavilo strašne posljedice, na stotine tisuća nevino ubijenih, a još strašnije je to da zbog tih zločina kod nas još nitko nije odgovarao, a niti je u praksi saživio taj dokumenat, koji nas je među ostalim i doveo pred vrata Europske unije", ističe se u priopćenju.
UBIUDR vjeruje da će najviše hrvatske političke institucije, na osnovu Deklaracije koju su same donijele, učiniti sve da u Hrvatskoj osim nacionalističkih skupova budu zabranjeni i oni skupovi kakvi se već godinama održavaju u Kumrovcu, gdje veliki broj ljudi dolazi s jugoslavenskim zastavama, kapama na kojima je zvijezda petokraka kakvu su nosili i srpski agresori u Domovinskom ratu i koji uzdižu sve ono što je osuđeno ne samo u Deklaraciji o osudi komunističkih zločina počinjenih u Hrvatskoj, već i u ‘Deklaraciji o osudi političkog procesa i presude kardinalu dr. Alojziju Stepincu’, koju je također donio Hrvatski sabor, ali još 1992.
"Ni jedna od tih Deklaracija se do danas ne poštuje", ustvrdio je u priopćenju predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković.
Izvor: S.K. / RTL / Hina

Akademija-Art