Skip to content

Branitelji: Perkoviću, ne bi nas začudilo da usred Zagreba dobiješ i svoj trg i spomenik!

perkovic remetinec

Nevjerica zbog puštanja Josipa Perkovića na slobodu krenula je sa svih strana, tako i od strane braniteljske populacije. Smatraju kako je olako tretiranje ovog Udbaša pljuska cjelokupnom hrvatskom narodu, kao i Europskoj Uniji kojoj smo se zbog Perkovića već zamjerili javlja Tinolovka-news. Otvoreno pismo potpisuje Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), a donosimo ga u cijelosti:

”Ogorčeni smo i šokirani viješću da je bivši Udbaš i navodni ubojica Josip Perković samo nakon dan što su ga uhitili (a nitko još ne zna gdje i kako?) odlukom izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda pušten iz pritvora! Razlog tome je taj, da čovjek ne povjeruje, da “sudac istrage nije obrazložio zbog čega je Perkoviću određen istražni zatvor!”, pa će tijek daljnjeg postupka čekati na slobodi!”

Kakav je to sudac i kakvo je to vijeće koje navodno “ne zna” ni najosnovnije stvari iz sudske prakse pa sve to što se događa oko ovog omrženog bivšeg Udbaša nije ništa drugo nego najobičniji Udbaši cirkus, u kojem se hrvatsko pravosuđe smije u lice i izvrgava ne samo pojedine optužene hrvatske branitelje (koje kad su jednom zatvorili nisu ih puštali “do smrti”) nego i Europskoj uniji? Kako je moguće da ti suci tog izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda i dalje nakon ove sramote mogu ostati na svojim radnim mjestima?

“Ne samo da će ostati, vidjet ćete, uskoro će čak možebitno biti i unaprijeđeni. Sjetimo se samo branitelja Vukovara koji su razbijali ploče s dvojezičnim natpisima kako su ih progonili i kako ih progone, sjetimo se hrvatskog nogometnog reprezentativca Šimunića kojeg su svi ala takvi koji su oslobodili Perkovića osudili baš kao i pjevača Thompsona samo zato što je uzviknuo “Za dom”, sjetimo se hrvatskog generala Đure Brodarca kojeg nisu pustili iz pritvora dok nije umro, itd., i tako redom, za sve njih i za stotine druge prije svega hrvatske branitelje i stradalnike ni jedan sudac nije “zaboravio” obrazložiti zbog čega ih zadržava i drugo, a za Perkovića, navodno dokazanog ubojicu i navodnog zlotvora to se dogodilo “preko noći”, tako da je Perković zajedno sa svojim sinom, koji ga je kao tajni agent neprestano pratio, došao u pritvor tek toliko da popiju “kafu”! Što će na sve to sada reći Glavni državni odvjetnik, ministar pravosuđa, predsjednik Vlade i države? Reći će, budite uvjereni – sve je po zakonu! I neka institucije rade svoj posao! Perkoviću, svaka ti čast, a ako se tako nastavi, vjeruj nam, ne bi nas začudilo da još za vrijeme života usred Zagreba dobiješ i svoj trg i spomenik!”. (Foto: Damir Krajač/Cropix, Tinolovka-news)

{youtube}tZvOqC5hh4Y|500|400|0{/youtube}