Branitelji ogorčeni proslavom u Kumrovcu

tito kumrovec

tito kumrovec

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR 91) izrazila je ogorčenje jučerašnjim obilježavanjem rođendana Josipa Broza Tita u Kumrovcu

Iz Udruga navode kako nemaju ništa protiv obilježavanja obljetnica iz komunističke prošlosti, no ocjenjuju da je okupljanje u Kumrovcu iskorišteno za populariziranje propalog totalitarističkog političkog sustava, protiv kojeg smo se borili i tijekom hrvatskog Domovinskoga rata.

Naime, navodi predsjednik udruge Mladen Pavković, na obilježavanju Dana mladosti u Kumrovcu, 25. svibnja, na rođendan Josipa Broza, okupilo se na tisuće ljudi, od kojih je većina nosila partizanske zvijezde petokrake, iste onakve kakve su nosili i pripadnici zločinačke Jugoslavenske narodne armije kad su rušili i ubijali od Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika, pa sve do Karlovca.

Osim toga, dodaje Pavković, mnogi su stigli i u odorama bivše JNA, sa zastavama propale Jugoslavije, te su tražili povratak komunista na vlast. Tražimo da se u povodu ovog nacionalističkog i šovinističkog čina oglasi Državno odvjetništvo, kažu iz Udruge te ocjenjuju da se na taj način izvrće ruglu suvremena hrvatska povijest te podcjenjuju i blate žrtve Domovinskog rata. (HRT)