Branitelji: Ne dirajte Dan sjećanja na Vukovar


Predsjednik udruge Damir Jašarević
 
Zbog najave da bi se na Dan sjećanja na Vukovar, 18. studenog obilježavao i spomendan svih hrvatskih žrtava stradalih za slobodu i nezavisnost, Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara poslala je otvoreno pismo predsjedniku Sabora Borisu Špremu.
 
– Najenergičnije se protivimo bilo kakvom izjednačavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara sa svim ostalim nacionalnim stradavanjima jer bitka za obranu Vukovara predstavlja simbol Domovinskog rata i žrtve koju je hrvatski narod podnio u nametnutom agresorskom ratu za slobodu i demokraciju – piše u priopćenju udruge.

Pozivaju Sabor da se posveti Zakonu o radu te da se s Vladom "prime rješavanja pravih problema".

– Takvim i sličnim prijedlozima i njihovim predlagateljima želimo poručiti da imaju mandat narodnog zastupanja, ali ne i revizije povijesti – smatraju u udruzi.
Šprem: Prestankom sponzorstva želimo smanjiti podjele u društvu
Predsjednik Sabora Boris Šprem izjavio je kako se odlukom o prestanku sponzorstva Sabora nad komemoracijom na Bleiburgu htjelo da se podjele u hrvatskom društvu smanje te da se ono homogenizira obilježavanjem i davanjem pune počasti žrtvama Križnog puta te je dodao kako vjeruje da će to i uspjeti, piše Slobodna Dalmacija.

Foto: Goran Jakuš / Pixell
Izvor: TRI / Vecernji.hr

Akademija-Art