Skip to content

Branitelji HSS-a:Političari se sjete poginulih branitelja jednom godišnje

Organizacija hrvatskih branitelja HSS-a uputila je priopćenje povodom blagdana Svih Svetih kojeg objavljujemo u cijelosti:


Blagdan sjećanja na naše pokojne, molitva, cvijeće i paljenje svijeća. Sjećamo se naših bližnjih, naših preminulih prijatelja, naših branitelja.

Sjetili su se i naši političari! Sjete se oni branitelja samo u ovakvim prilikama kao što je blagdan Svih Svetih ili kao što će se sjetiti i na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara! Jednom godišnje Vukovara i Vukovaraca dosta! Bljeskaju foto-aparati, rade TV kamere, daju se izjave, koristi se sjećanje na pokojne za skupljanje političkih poena! Nigdje nimalo dostojanstva i poštovanja prema pokojnima, važnija je politika!

Sva politička krema, državna i lokalna, sjatila se na groblja. Polažu vijence oni poput premijera Milanovića koji Hrvatsku naziva ,,slučajnom državom“ i bez ustezanja se ismijava državi koju predstavlja, za kojeg su hrvatski otoci ,, dva kamena“ i spremni su na odricanje od hrvatskog teritorija jer ,,to predugo traje“!

Obilaze grobove poginulih branitelja oni koji bi uzimali braniteljima od njihovih primanja 2% zbog solidarnosti s onima u potrebi, a nisu spremni sami se solidarizirati i odreći se svojih 12% kao što smo zatražili, poput ,,našeg“ ministra Matića! To je problem jer bi Vladu napustili stručnjaci, ugrozilo bi se funkcioniranje države i kakvim sve nebulozama nisu ,,branili svoje plaće i primanja“ ministri, predsjednik države i ini.  

Pale svijeće oni koji umirovljene časnike HV-a i dragovoljce Domovinskog rata podrugljivo nazivaju ,,haesesovi mladi umirovljenici“ kao što to čini osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo!

Nisu za takve dali živote naši suborci, naši prijatelji! Vjerovali su u slobodnu i lijepu Hrvatsku,u Hrvatsku iz koje se mladi neće iseljavati u Kanadu, Novi Zeland i tko zna gdje sve ne, u Hrvatsku u kojoj će radnici dobiti plaću za svoj rad a ne radnu knjižicu i ,,novo radno mjesto“  kod ,,najvećeg hrvatskog  poslodavca“ –Zavoda za zapošljavanje, u Hrvatsku  punu  nasmijanih ljudi i zemlju blagostanja a ne zemlju beznađa i depresije u kojoj si njihovi suborci sami oduzimaju život!

Pomolili smo se za naše suborce, upalili svijeće, sjetili ih se na današnji dan kao što činimo svakodnevno! Bez kamera i mikrofona! Tiho i s poštovanjem!

Molili smo i za Hrvatsku, za njen boljitak! Jer tko ju može popraviti, tko može vratiti nadu i osmijeh Hrvatima ako ne branitelji! Ako smo Hrvatsku mogli u ratu stvoriti, možemo ju u miru i boljom, ljepšom i pravednijom izgraditi! To nam je obveza prema Vama i Vašoj žrtvi!

ŽO HRVATSKIH BRANITELJA HSS-a ,,HRVATSKI SOKOL“

Damir Lukač, predsjednik
Photo: Barbara Matejčić