Braća Sinković postali europski prvaci

Braća Martin i Valent Sinković, dva člana četverca koji je osvojio srebrnu medalju na olimpijskim igrama u Londonu, postali su europski prvaci u dvojcu na pariće na EP koje se održava u talijanskom Vareseu

 
Martin i Valent su do prvog mjesta u finalu došli s vremenom 6:14.25, dok su srebro s vremenom 6:15.17 osvojili TalijaniAlessio Sartori i Romano Battisti, a broncu Norvežani Nils Jakob Hoff i Kjetill Borch (6.17.78).
 
Još jedan član srebrnog četverca s olimpijskih igara, Damir Martin, osvojio je srebrnu medalju u samcu na EP-u.
 
Martin je osvojio srebrnu medalju s vremenom 6:57.63 i imao je samo sedam stotinki zaostatka za pobjednikom LitavcemMindaugasom Griskonisom koji je osvojio zlatnu medalju s vremenom 6:57.56. Bronca je pripala Bugarinu Georgiju Bozhilovu (6:57.71).
 
Martin je nakon prvih 500 m bio četvrti, no na 1.000 m je preuzeo drugo mjesto koje je držao, a u cilj je ušao s minimalnim zaostatkom za litavskim veslačem.
 
Veslačice osvojile broncu  
 
U drugoj utrci su hrvatske veslačice Sonja Kešerac i Maja Anić u dvojcu bez kormilara osvojile brončanu medalju s vremenom 7:18.91. Zlato je u toj utrci pripalo Rumunjkama Cameliji Lupascu i Nicoleti Albu, dok su srebrnu medalju osvojile Britanke Caragh McMurtry i Olivia Carnegie Brown.
 
Četverac u sastavu Dražen ČulinNikša SkelinVitomir Čvrljin i Alen Banovac je u jutarnjoj utrci zauzeo 2. mjesto u finalu B i ukupno je 8. u Europi.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL