Kardinal Bozanić primio Karolinu Vidović Krišto

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić dao je podršku HTV-ovoj urednici Karolini Vidović Krišto te poručio da je njezina emisija o Kinseyu bila pokušaj da se "sva pitanja osvijetle s više strana" i da je njezino ukidanje "izravni udar na slobodu govora i javnog djelovanja novinara"
Kardinal Bozanić danas je, naime, u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu primio Karolinu Vidović Krišto, urednicu ukinute emisije HTV-a „Slika Hrvatske“, javlja Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

– Urednica HTV-a informirala je kardinala Bozanića o svom novinarskom školovanju, radu te o emisiji „Slika Hrvatske“ i događanjima nakon emitiranja emisije pod naslovom „Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?“. U razgovoru je konstatirano da je ta emisija u aktualnoj raspravi u javnosti o spornom 4. modulu Zdravstvenog odgoja udovoljavanje javnom interesu da se sva pitanja osvijetle s više strana. Upravo je temeljna zadaća javne televizije omogućiti da u spornim javnim pitanjima dođu do riječi različiti stavovi, različite društvene skupine i što više aspekata pojedinog pitanja da bi gledatelji mogli biti što cjelovitije informirani – kaže se iz tiskovnog ureda, ističući da je "ukidanje emisije ‘Slika Hrvatske’, koja je zapravo javnu televiziju pokušala spasiti od nedopustive jednoobraznosti, izravni udar na slobodu govora i na slobodu javnog djelovanja novinara".

– U razgovoru je također istaknuta nada da će u nastalom slučaju prevladati zdrav razum i demokratsko ponašanje – kažu iz Bozanićeva tiskovnog ureda.
– Sretna sam i zahvalna što me primio uzoriti kardinal i dao tako veliku podršku. A sada očekujem, i čekam na prijem kod ostalih vjerskih vođa u Hrvatskoj – izjavila je Karolina Vidović Krišto nakon susreta s kardinalom Bozanićem za Hrvatski katolički radio.

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Izvor: Vecernji.hr