Bozanić iz Rima uputio pismo vjernicima


Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, koji se nalazi u Rimu gdje završava pontifikat pape Benedikta XVI., uputio je pismo vjernicima i kleru Zagrebačke nadbiskupije

I dok se, združeni s vjernicima diljem svijeta, nalazimo u razmatranju i molitvi Gospodinu, da nas vodi svojim Duhom i pastirskom ljubavlju svoga Sina, u mislima sam posebno povezan s vama: braćo biskupi, prezbiteri, đakoni, redovnici i redovnice, bogoslovi i sjemeništarci, redovnički kandidati i kandidatice, navodi u pismu kardinal Bozanić.

Kardinal Bozanić podsjetio je na pastirski pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 2011., posebno na susret održan s papom u zagrebačkoj prvostolnici. Neka se iznova probude osjećaji iznimnoga oduševljenja s kojim smo tada slušali Papine riječi, pratili njegove korake i poglede, te slavili Boga i zahvaljivali mu za očitovanu dobrotu, učvršćenu vjeru i sigurnu nadu. U osobi Petrova nasljednika ponovno smo susreli bogatstvo Kristova poziva i vjerničkoga svjedočenja u svjetlu snage kršćanskih istina i dragocjenosti dara obitelji, poručio je Bozanić.

Benedikt XVI. istaknuo je vrijednosti što ih je prepoznao u našoj Crkvi i narodu, koje trebamo razvijati i čuvati, pouzdajući se u Gospodina po uzoru na nositelje svetosti, osobito blaženoga Alojzija Stepinca, navodi u pismu kardinal Bozanić.
Napomenuo je kako je i u ovim trenutcima najprimjereniji govor duše sabranost, a najljepša riječ molitva. Po njoj smo najbliži jedni drugima, Svetomu Ocu i njegovim nakanama, uključujući posebno one koje se odnose na službe u Crkvi, na duhovna zvanja, odnosno na ljude koji trebaju odgovoriti Kristovu pozivu i nesebično dopustiti da Duh djeluje u njihovim životima na dobro cijele Crkve, piše kardinal Bozanić.

Na sve zazivam blagoslov i preporučujem vam u molitve kardinale, kako bismo prepoznali koga je Duh Sveti izabrao da u našemu vremenu bude sigurna Stijena i vrhovni poglavar Katoličke Crkve, stoji u pismu nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića u povodu završetka pontifikata pape Benedikta XVI., prenosi Hina.

Kardinal Josip Bozanić (Foto: Denis LOVROVIĆ)
Izvor: Hina