Blickfang: Bečki sajam namještaja, mode i nakita


Swedish Ninja

Bečki će Muzej primijenjene umjetnosti MAK od 15. do 17. listopada ove godine biti domaćin sedmom po redu međunarodnom sajmu namještaja, mode i nakita pod nazivom “Blickfang”


Bečki se Blickfang u međuvremenu profilirao kao svojevrsna platforma mlade i kreativne dizajnerske scene. Tako će čak polovica, od ukupno 140 izlagača, ove godine po prvi puta sudjelovati na velikom bečkom eventu.

Posjetitelji će na ovom 3.500 m2 velikom prodajnom sajmu moći doživjeti nove, inovativne i otkačene dizajnerske ideje i oblike. Sajam je koncipiran tako da otvara mogućnost za živi i direktni dijalog između dizajnera i konzumenta koji tijekom posjeta kreću na istinski dizajn-safari. Nazočnost samih dizajnera je upravo ono što daje posebnost cjelokupnom sajma, tj. ona kupcima na svojevrstan način jamči "kontrolirano podrijetlo" proizvoda.


Steelements

Blickfang koji se svake godine održava još i u Tokiju, Zürichu, Stuttgartu i Baselu, je 2009. godine u Beču privukao čak 12.800 posjetitelja, a ove se godine očekuje još veći odaziv zaljubljenika u modu i dizajn.

Ivana Ćosić
ivana.cosic@compresspr.hr

Akademija-art.hr
12.10.2010.