Bill Gayten rekao zbogom Dioru pretkolekcijom za 2013.

Još je u travnju ove godine službeno potvrđeno da kreativni direktor Diora postaje belgijski dizajner Raf Simons, koji je dao otkaz u modnoj kući Jil Sander
I dok već radi na prvoj, željno iščekivanoj kolekciji koju će predstaviti na Couture Fashion Weeku u srpnju, Bill Gayten, bivši kreativni direktor Diora, predstavio je zadnju proljetno-ljetnu pretkolekciju za 2013. za tu francusku modnu kuću. 

Zadnja Gaytenova kolekcija odraz je onoga što je u posljednje dvije godine "donio" u tu modnu kuću nakon što je John Galliano smijenjen zbog rasizma u veljači 2011. godine. Njegova sklonost profinjenoj, ženstvenoj eleganciji očituje se u širokim suknjama od šifona, koje se nose uz sakoe i jaknice peplum-kroja, a nije zaboravio ni na duge, iznimno sofisticirane haljine idealne za ljetne večernje izlaske. 

Prije nego što je došao na čelo Diora, Gayten je bio Gallianova desna ruka dugih 17 godina, a u dizajniranju se odmaknuo od Gallianove dramatične ludosti te Diorovu ženu prikazao kao elegantnu, ženstvenu damu koja nije sklona eksperimentiranju. Moramo priznati kako ipak jedva čekamo reviju Diorova debitanta Rafa Simonsa, od kojeg očekujemo da nadmaši Gaytenovu smirenu kreativnost.

Foto: Chanel
Izvor: JB / Vecernji.hr

Akademija-Art