Bilić: Olić će pamtiti ovaj promašaj

 

Jedanaesterci su lutrija, najveći igrači na svijetu promašivali su jedanaesterce

 
Nakon završenog prvog dijela priprema za EP u Poljskoj i Ukrajini, koji su naši najbolji nogometaši odradili od 16. do 19. svibnja u svojoj stalnoj bazi u slovenskom Čatežu, danas su prije odlaska na drugi dio priprema u Rovinj izbornik Slaven Bilić i kapetan Darijo Srna u Zagrebu održali konferenciju za novinare. Na njoj se, osim stanja u reprezentaciji najviše razgovaralo o sinoćnoj utakmici Lige prvaka.
 
Jedanaesterci su lutrija, najveći igrači na svijetu promašivali su jedanaesterce. Svjestan sam kako će Ivicu ovaj promašaj pratiti cijeli život, ali nadam se da će to na našim pripremama malo potisnuti. Mi smo tu da mu pomognemo, ali ne samo njemu, već iPranjiću. Bio je to veliki finale, a nogometni svijet je zaslužio takvu utakmicu. Ja sam navijao za Bayern, ali mi je drago zbog Chelseaja koji je zaslužio ovaj trofej, rekao je Bilić.
 
Kapetan Darijo Srna pozvao je medije da pomognu u stvaranju dobre atmosfere: Treba nam dobra atmosfera. Ajmo biti pozitivni ova tri tjedna. Nakon Turske se ona upitna slika koja je stvorena o nama promjenila. Dakako, upitna s vaše, ne i s naše strane, kazao je Srna.
 
Nakon ručka u zagrebačkom hotelu Sheraton nogometaši su autobusom krenuli u Rovinj, a tamo će im se priključiti Bayernov dvojac Ivica Olić i Daniel Pranić te vratari Stipe Pletikosa iDaniel Subašić. Bilića su posebno razveselile dobre vijesti iz Lyona o oporavku Dejana Lovrena.
 
Situacija s Lovrenom se odvija dobro i mi ćemo ga čekati do zadnjeg dana kada se trebamo odlčiti za 23 nogometaša koji putuju u Poljsku i Ukrajinu, kazao je Bilić.
 
Od 20. do 25. svibnja naši najbolji nogometaši pripremat će se u Rovinju, a prvu provjeru trenutačne spreme imat će 25. svibnja, kada će u Puli igrati prijateljsku utakmicu sa Estonijom.

Akademija-Art