Skip to content

BILD: Hrvatska, sljedeće groblje naših milijardi

bild hrvatska

Dugovi, korupcija i visoka razina nezaposlenosti – to je Hrvatska! – stoji u uvodu članka njemačkog Bilda

Bild je Lijepu naši predstavio kao ‘sljedeće groblje’ njihovih (EU) milijardi. Naime, Hrvatska se uspoređuje s Grčkom, gdje su već nestale milijarde njemačkih poreznih obveznika.

Njemački novinari naglašavaju visoki dug, veliku nezaposlenost i povećanje razine korupcije u našoj zemlji te se uspoređuje stanje i sa Ciprom, a ne samo s Grčkom.

Znakovito je kako se danas premijer Zoran Milanović nalazi u Njemačkoj i to na 150-toj obljetnici SPD-a, a najtiražniji njemački magazin dao nam je ‘lijepu dobrodošlicu’. Naime, kritizira se i sam Milanović odnosno njegov nastup na summitu u Bruxellesu nakon kojeg su njemački novinari postavili pitanje – hoćemo li imati ikakve koristi od ove zemlje na Balkanu?

Naglašava se i kako Hrvatska ima velika očekivanja oko povlačenje novca iz Eu fondova, no podsjeća se kako je u zadnjih 5 godina nezaposlenost s 8,3 posto skočila na 15,9 posto.

Među nedostacima naše zemlje su i troma državna birokracija kojoj ne pomaže činjenica da su svi shvatili da je za izlaz Hrvatske iz krize nužno potreban strani kapital. Jedino što u Hrvatskoj zapravo cvijeta jest javni dug koji će se samo ove godine povećati za pet posto. (Soundset.hr)