Skip to content

Betlehem moli za mir na Bliskom istoku

Jeruzalemski latinski patrijarh, monsinjor Fuad Tual pozvao je u svojoj božićnoj propovijedi u Betlehemu da se radi na miru i pomirbi na izmučenom Bliskom istoku, a posebice u Siriji
Iz ovog svetog mjesta pozivam političare i ljude dobre volje da odlučno rade za mir i pomirbu u Palestini, Izraelu i na ovom izmučenom Bliskom istoku, istaknuo je na polnoćki Tual, najviši predstavnik Katoličke crkve u Svetoj zemlji.

U Betlehemu se već tradicionalno o Božiću održava živopisna procesija uz veliko palestinsko narodno veselje na Trgu jaslica, u središtu grada, koji su svake godine glavna turistička atrakcija na Zapadnoj obali.

Patrijarh je u ponoć predvodio svečanu misu u Crkvi svete Katarine, pokraj bazilike Rođenja Isusova, kojoj su prisustvovali Mahmud Abas, premijer Salam Fajad, jordanski ministar vanjskih poslova Naser Džavdeh i europski diplomati, čuvari svetih mjesta. Tual, jordanskog podrijetla, u svojoj je propovijedi pohvalio napore i odvažna stajališta predsjednika Abasa i jordanskog kralja Abdulaha II. u priznavanju Palestine u UN-u.

Foto: Pixsell
Izvor: HRT