Besplatno parkiranje kod Paromlina, jeftinije u cijelom Zagrebu!

Od danas je ponovno besplatno parkiranje pored Paromlina u Zagrebu, na parkiralištu koje može primiti 500 automobila

 
Besplatnoparkiranje iza KD Vatroslav Lisinski vraća gradonačelnik Milan Bandić nakon što je ustvrdio da sustav park and ride nije uspio. Također je najavio da će uskoro sniziti cijene parkiranja u cijelom gradu.
-Prihvatili smo i podržali taj loš prijedlog Zagrebparkinga. Prazno parkiralište svjedoči da nije uspio. Vraćamo besplatno parkiranje na ovoj lokaciji, a onih 50 osoba koje su kupile park and ride kartu imat će svoja posebno obilježene mjesta – rekao je jutros gradonačelnik Milan Bandić.
Bandić je prošli tjedan predložio da se kod Paromlina može parkirati cijeli dan za 10 kuna, ali je Skupština taj prijedlog odbila. Sada je vratio besplatno parkiranje, kao što je prvotno i bilo nakon izgradnje parkirališta. Upitan je i cijeli sustav park and ride-a koji treba osigurati da se automobili mogu ostaviti, a zatim koristiti javni prijevoz. Za to je trebalo dosad izdvojiti 460 kuna, 360 kuna za mjesečnu ZET-ovu kartu i 100 za parkiranje kod Paromlina. Sustav je trebao zaživjeti na još par lokacija.
– Cijenim svaki prijedlog Zagrebparkinga, ali između njih i građana, biram građane – rekao je Bandić upitan hoće li se park and ride nastaviti uvoditi u ostatku grada.
Zagrebparking je podružnica Zagrebačkog Holdinga kojim upravljaju Bandićevi politički rivali SDP koji imaju i većinu u Skupštini. Besplatno parkiranje i niže cijene neće se odraziti na gradski proračun, ali će Holding izgubiti prihode. Gradonačelnik opet ide s oprobanom taktikom da pred izbore uvijek snizi cijene parkiranja. Skupštinu je optužio da ih ne zanimaju interesi građana.
– Odbili su moj prijedlog o parkiranju za 10 kuna bez rasprave. To je neozbiljno i neodgovorno i dokazuje da ne misle na građane -smatra gradonačelnik.
Direktora Zagrebparkinga Roberta Mišetu, zatekla je vijest o besplatnom parkiranju i najva da će gradonačelnik svojim odlukama sniziti cijenuparkiranja i tako mu izbiti prihode.
– Ne znam što bih rekao. Po gradskoj odluci koju donosi Skupština, parking pored Paromlina je još uvijek u sustavu park and ride. Nas nitko nije konzultirao, moram vidjeti što je odlučeno. – rekao je Mišeta. 

On kaže i da će izgubiti prihode u postotku koliko se snizi cijena karata, ali kako se još ne zna koliko će biti sniženje, nije to mogao komentirati.

Foto: Metro-portal.hr