Bend Zebrax – Nemamo vremena za žurbu


 

Novi, jedini, dugoočekivani album Zebraxa je izašao!

 
A Zebrax je novi, svježi crossover bend, koji zvukom varira između niza muzičkih pravaca poput rocka, punka, rapa i ska, a temom i tekstom je to najčešće izrugivanje s naoko ozbiljnim stvarima. Poanta ovih miroljubivih momaka je da je život prekratak za kapitalističku jurnjavu, a „zebra“ je mjesto gdje prestaje jurnjava i gdje je običan pješak siguran. Onda su još dodali „x“ da ne zvuče k’o da će ih prvi lav pojesti.
 
Kvalitetu Zebraxa prepoznao je Aquarius Records koji je i izdavač albuma prvijenca nazvanog ‘Nemamo vremena za žurbu’. Producenti albuma su Luka Tralić-Shot i Erol Zejnilović (obojica Elemental) koji su uz rad na produkcijskom dijelu našli i vremena za sviranje na albumu.  Osim njih za „THE“ svirku su zaduženi: Toni Inventura Kumerle, Ivan Orešković, Josip Pašalić, Danijel Kadijević, Emil Kranjčić, Ante Ashby i Petar Kumerle, mlada postava kojoj je bitno da se što bolje zabavi na bini. Ovih sedam imena morate zapamtiti jer oni su Zebrax.
Gostujući glazbenici na albumu su, nadalje,  Rista Ibrić, Nikola Vranić, Jakša Jordes i Max Peter. I ako ste mislili da smo uspjeli navesti sve zaslužne glazbenike, varate se. Ima glazbenika, k’o šara na zebri. E,  zato nastavljamo niz sa glazbenicima koji su ostvarili vokalno i instrumentalno gostovanje, a to su: gospodin Arsen Dedić te bendovi Postolar Tripper i Zoster.
Ako još niste čuli ništa od Zebraxa, nije kasno da se sad uključite. Dosadašnji singlovi bile su pjesme „Balada o Romanu Polanskom“, „Njoj je Bog dao ljepotu“ i aktualni singl „Nemamo vremena za žurbu“. Od pjesama za koje vam preporučamo da ih poslušate u tišini i miru tu su „Sretna nova 1984.“, „Redar Željko“ i „Nemamo vremena za žurbu“. Kad ste to  preslušali, ostaje vam još samo 6 pjesama i preslušali ste cijeli album. Vidite da to nije bilo tako teško!
Skrećemo vam još pažnju na to da u knjižici albuma imate šablonu za „zebru“ jer je cilj da zebre zavladaju na fasadama (to stvarno piše unutra).
I da, bend će provesti „aktivni“ odmor svirajući cijelo ljeto. Brojkom, to je oko 25 svirki – što festivala, što samostalno; a geografski to je većinom po Hrvatskoj, a djelomično u Sloveniji i BiH.
Jeste za Zebrax spremni? Ajde, nemamo vremena za žurbu…
Nemamo vremena za žurbu potražite u Aquarius Music Shopovima (Branimir centar – Kneza Branimira 29; Varšavska 13 ili Maksimirska 16), na www.cedeterija.hr i ostalim boljim prodajnim mjestima!
Popis pjesama:
                               Nemoj molim te
                               Njoj je Bog dao ljepotu
                               On nije bio za politiku
                               Tamo da putujem (s Arsenom Dedićem)
                               Balada o Romanu Polanskom
                               Redar Željko (s Postolar Tripperom)
                               Mostarska
                               Nemamo vremena za žurbu (s Mariom Knezovićem)
                               Herr Miller
                               Maskenbal
                               Sretna nova 1984.
                               Sanjao sam

www.zebrax.info