Bend Vobler predstavlja album VOBLER

Rock bend Vobler osnovan 2007. godine stiže iz Siska, a naziv Vobler – umjetni mamac za ribolov – logično se nametnuo članovima benda jer im je ribolov svima zajednička točka

 
Nakon prvog singla "Pomiri se s tim", koji je zauzeo prva mjesta na nekim radio stanicama, Vobler je godinu dana radio na snimanju istoimenog debitantskog albuma, u izdanju Aquarius Recordsa, koji vam upravo predstavljamo. Spot za pjesmu "Pomiri se s tim" u Americi osvaja Telly Award, nagradu u kategoriji niskobudžetnog videa, u produkciji Boška Grubića (aka Bobby G).
 
S obzirom da je bend odlučio spojiti dvije najmuževnije stvari u jednu (ribolov i sviranje rock’n’rolla) sviraju rock’n’roll u najbizarnijim oblicima, s naglaskom na ribolovu, koji nije direktno spomenut u svakoj pjesmi, ali pomnim slušanjem svaki pravi znalac u dubokim stihovima pronaći će poveznicu!
Već uvodnom pjesmom „Nestani“ pokazuju kako rock glazba treba zvučati: beskompromisno, konkretno, odrješito i da udara ravno u glavu. Veliki potencijal pokazuje i pjesma „Znam“ koju otvara moćni riff i sigurno je da će ova pjesma biti izabrana za drugi singl albuma. Pjesme „Sam“ i „Ponovo rođen“, koje su ujedno i među prvim napisanim skladbama Voblera, pripadaju mainstream rock žanru, koji Vobler u svim svojim pjesmama slijedi. Himnične „Pomiri se s tim“ i „Jedna istina“ te sanjive „Daleko od svih“, „U mraku“ i „Vjetrom“, zaokružuju album u jednu cjelinu, pokazujući kako Vobler dobro zna što radi. Album je skladni balans čvrstih rock pjesama, mainstream pjesama i laganica. Vobler čine Domagoj Sarkotić (vokal), Haris Ćehić (vokal, ak. gitara), Goran Runjaić (gitarist), Igor Lupis (gitarist), Goran Mutavdžija (basist), Marin Pavlović (klavijaturist) i Dinko Lupis (bubnjar).
Snimanje prvijenca započelo je tijekom 2011.godine. Miksanje i producentski dio posla povjeren je Marinu Pavloviću i Mariju Luketi.
 
O bendu:
 
Vokal Plavi, svoju ljubav prema prirodi je i ozakonio, završivši šumarski fakultet, ali profesionalno zvanje je ipak potražio u glazbi.
Vokal Harry, sebe doživljava kao orao ribar te teži ribolovu iz zraka. Još mu nije uspjelo, ali kako pravi Vobler nikad ne odustaje, neće ni naš majstor orao ribar.
Gitarista Gigo je pritajeni ribolovac, specijaliziran za panulu, posjeduje vikendice uz neke rijeke, uspješno skriva svoju strast od okoline. Voli nezgrapne čamce širokog i niskog gaza.
Gitarista Gogo je ultimejt ribolovac koji je radije gladan, nego da ima jeftin štap! Vrijeme provodi na bespućima Banije tražeći povoljan teren za lov kapitalnog klena. On je najukusniji dimljen i sušen na čistom banijskom zraku. ( član ŠRD Štuka-Martinska ves)
Basista Goc, tipičan primjer šaranaša. Nema mu ništa draže nego provoditi vrijeme uz jezera krcata tom plemenitom ribom i razmišljati kako će stići na sve te silne probe koje Vobler ima.
Klavirista Marin, ljubitelj Ice fishinga, koji za kapitalne primjerke potegne i do Češke. Trenutno u misiji luta, tražeći ljude za velika djela.
Bubnjar Dinko, ikona  prirode i društva, veterinar, strastveni ribolovac, ljubimac žena. Najviše voli mijenjati ribolovna društva, a nakon Voblera kuruze su mu omiljen mamac. ( član ŠRD Štuka-Martinska ves)
Album VOBLER potražite u Aquarius Music Shopovima (Branimir centar – Kneza Branimira 29; Varšavska 13 ili Maksimirska 16), na www.cedeterija.hr i ostalim boljim prodajnim mjestima.
Popis pjesama:
1. Nestani
2. Daleko od svih
3. Znam
4. Pomiri se s tim
5. Jedna istina
6. Tragovi
7. Sam
8. Ponovo rođen
9. Vjetrom
10. U mraku

Press / booking kontakt: vobler.band@gmail.com

Više o bendu doznajte na www.vobler-band.com

Akademija-Art