Bečka VOICEMANIA 2012

 

Festival vokalnih umjetnika

Glavni će austrijski grad i ove godine u razdoblju od 9. studenog do 9. prosinca po jubilarni petnaesti  puta za redom postati domaćin festivalu vokalnih umjetnika pod nazivom “Voice Mania”
Na najvećem austrijskom a capella festivalu će nastupiti ukupno 36 a capella skupina i solista iz 16 zemalja – Španjolske, Italije, Argentine, Amerike, Švedske, Meksika, Nizozemske, Finske, Velike Britanije, Njemačke, Švicarske, Brazila, Rumunjske, Austrije, Kanade i Madagaskara.
Balkoni kao bina
Jedan od najzanimljiviji programskih dijelova koji će poslužiti i kao svojevrsna ceremonija otvorenja nosi naziv “Balcanto – a capella s visina”, u okviru kojeg će posjetitelji, ali i slučajni prolaznici, moći u šetnji ulicama stare gradske jezgre uživati u izvedbama mnogobrojnih vokalnih virtuoza kojima će balkoni gradskog središta poslužiti kao svojevrsna bina. Među deset formacija koje će nastupiti te večeri su i Rounder Girls iz Austrije, Talike Gellé s Madagaskara te El Trio Chikiboom iz Španjolske.
Novost petnaestog jubilarnog izdanja festivala je programski dio pod nazivom „A-capella to GO“, u okviru kojeg će sudionici pjevati direktno u pješačkoj zoni grada Beča.
Crème de la crème međunarodne a capella scene će u okviru bečkog festivala biti zastupljena nastupima skupina Maybebop (D, 28.11., Real Group (SE, 16.11 & 17.11.), Noventa Giuseppe (IT, 9.11.), Diana Rasina (RO, 9.9.), b Vocal (E, 9.9.), Sergio Cattaneo (AR, 9.9.), Mario Labastida (MX, 9.9.), Cadence (CAN, 11.11.), Rock4 (NL, 1.12.), Fork (FIN, 1.12.) te mnogih drugih, dok će svi ljubitelji beatboxinga na svoje doći u samoj završnici festivala kada će u okviru Beatboxing Comedy Show-a svoje umijeće predstaviti Kairo (D) i Michael Clifton (USA).
Više informacija o izvođačima i mjestima održavanja potražite na www.voicemania.at