Skip to content

Bečka Voicemania 2011

Ivana Ćosić, Referentica za odnose s medijima, ComPRess Zagreb, Kontaktni uredi Grada Beča
ivana.cosic@compresspr.hr

Festival vokalnih umjetnika


Glavni će austrijski grad i ove godine u razdoblju od 4. studenog do 4. prosinca po četrnaesti puta za redom postati domaćin festivalu vokalnih umjetnika pod nazivom “Voice Mania”

Na najvećem austrijskom a capella festivalu će nastupiti ukupno 40 a capella skupina i solista iz 15 zemalja – Španjolske, Italije, Danske, Poljske, Švedske, Zimbabvea, Mađarske, Češke, Velike Britanije, Njemačke, Švicarske, Kube, Rusije, Austrije i Madagaskara.

Balkoni kao bina


Jedan od najzanimljiviji programskih dijelova koji će poslužiti i kao svojevrsna ceremonija otvorenja nosi naziv “Balcanto – a capella s visina”, u okviru kojeg će posjetitelji, ali i slučajni prolaznici, moći u šetnji ulicama stare gradske jezgre uživati u izvedbama mnogobrojnih vokalnih virtuoza kojima će balkoni gradskog središta poslužiti kao svojevrsna bina. Među šest formaciji koje će nastupiti te večeri su i Rounder Girls iz Austrije koje pjevaju gospel, Maybe6ix s talijanskim popom i El Trio Chikiboom iz Engleske sa swingom i jazzom.

Njemačku će kao i prošle godine zastupati skupina "Basta", a očekuju se i nastupi skupina The Real Group, Vocal Tempo, Harmonixen, Lala Vocalensemble, Maybepop, dok će svi ljubitelji beatboxinga na svoje doći u samoj završnici festivala kada će svoje umijeće predstaviti grupa Acoustic Instinct.

Više informacija o izvođačima i mjestima održavanja potražite na www.voicemania.at

Akademija-Art.hr
25.10.2011.

 

Optimized by Optimole