Bečka Stadthalle se pretvara Gotham City

Bečka dvora Stadthalle će se od 1. do 5. veljače pretvoriti u Gotham City. Razlog za to je spektakl pod nazivom „Batman Live“ koji spaja cirkus, kazalište, film i mađioničarske trikove

„Batman Live“ nije kako bi se odmah moglo pretpostaviti mjuzikl nego kazališni komad u dva čina. Radnja predstave s odvija na velikoj bini u obliku šišmiša, iza koje se nalazi LED-ekran putem kojeg se stvara dojam trodimenzionalnosti. Show je akcijska pustolovina čija je radnja orijentirana na filmovima o Batmanu te govori o odrastanju superjunaka Brucea Waynea i Dicka Graysona, a budući da su većina glumaca Britanci i Amerikanci dijalozi se simultano prevode na njemački.
Komad ne nudi samo jedan vrhunac, nego više iznenađujućih trenutaka, a kao tehnička senzacija se navodi Batmobil kojeg je osmislio dizajner Formule 1, Gordon Murray, te koji će tijekom predstave s 60 km/h doletjeti na binu.
Zahtjevne maske, iluzije i pirotehnički efekti zaokružuju cijeli show koji je usprkos scenama borbe ipak spektakl za cijelu obitelj.
Soundtrack za show je skladao James Brett, a snimljen je u londonskim Abbey Road Studios.
Cjelokupna organizacija showa je koštala 9 milijuna eura, a skupocjena oprema koja teži čak 70 tona će u Beč biti dopremljena s 24 kamiona te montirana u roku od 24 sata.

Ivana Ćosić, Referentica za odnose s medijima, ComPRess Zagreb, Kontaktni uredi Grada Beča
ivana.cosic@compresspr.hr

Akademija-art.hr